08 Ağustos 2015 19:42

13. Gençlik Yaz Kampı başladı: ‘Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz’

Paylaş

13. Gençlik Yaz Kampı bu akşam gerçekleştirilen açılış etkinliği ile başladı.

Kamp Komitesi adına açılış konuşması yapan Pınar Çetinkaya eşit ve özgür bir dünya özlemi ile kampı düzenlediklerini belirtti.   

Çetinkaya, bugünkü koşullarda gelecekte kendilerine, ırk, din, dil, mezhep ayrımlarını kışkırtan, emperyalist paylaşım savaşları, göç, işsizlik, açlık, ölüm ve sömürünün dayatıldığını belirtti.

AKP’nin dış politikasının Ortadoğu’nun bataklığına saplandığını belirten Çetinkaya, yaklaşık bir ay önce Suruç’ta gerçekleşen katliamda 32 arkadaşlarının katledildiğini  bugünlerde ise Silopi’de bir kan pazarı yaşatıldığını, genç insanların keskin nişancılarla, özel harekatçılarla katledildiğini dile getirdi.

‘KAN VE SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Evlatlarımızı feda etmeye hazırız” sözlerine dikkat çeken Çetinkaya, “Oysaki bizler bu topraklarda kan ve savaş istemiyoruz. Eşit ve özgürce yaşamak istiyoruz” dedi.

Kapitalist sitemin ve bugünkü uygulayıcısı Hükümetin doğayı talan ettiğini ifade eden Çetinkaya, AVM yapmak için ağaçlara göz dikildiğini, derelere HES’ler kurulduğunu, Yeşil Yol projesi ile yaylaların rant alanlarına çevrilmeye çalışıldığını belirtti.

Eğitim ve sağlık gibi en temel haklarının ellerinden alındığını belirten Çetinkaya, bir taraftan da dinsel dogmaların, bilinmezciliğin, rekabet ve bireyciliğin dayatıldığını belirtti.

‘FARKLILIKLARIMIZLA BİRARADA OLACAĞIZ’

Geleceklerine sahip çıkmak üzere bir araya geldiklerini ve geleceklerini işçi sınıfı ve ezilen halkların yanında gördüklerini ifade eden Çetinkaya, “13. buluşmamız, onlarca farklı dilin, kültürün, rengin bir arada nasıl eşit ve özgür var olabileceğinin somut bir cevabıdır. Bizleri ayırmaya, kutuplaştırmaya çalışanlara cevabı hep birlikte vereceğiz” dedi.  

Avrupa’da faaliyet gösteren Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) da destek mesajı gönderdiği gençlik kampının ilk konserini Son Feci Bisiklet Grubu verdi.(Dikili/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisin gaz fişeği balkonda uyuyan çocuğu vurdu

SONRAKİ HABER

Meksika’da gazetecilik devletin ve uyuşturucu kartellerinin hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...