08 Ağustos 2015 17:01

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği: Erdoğan sana savaş yaptırmayacağız

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği üyeleri, AKP'nin savaş politikalarına, 'Size savaş yaptırmayacağız' diyerek tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, AKP'nin savaş politikalarına karşı Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Savaşa hayır barış hemen şimdi" yazılı pankartın açıldığı ve sık sık "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz", "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Tayyip oğlunu savaşa gönder" sloganları atılan açıklamaya Hêvi LGBTİ üyeleri de destek verdi.

Basın açıklamasını yapan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği üyesi Kıvılcım Arat, AKP'nin 7 Haziran seçimlerini hazmedemeyip kendi saltanatına karşı tehlike olarak gördüğü tüm toplumsal güçlere saldırdığını söyledi. Ülke genelinde yüzlerce eve baskın yapıldığını, sendika ve meslek odalarının talan edildiğini, cenazelerine sahip çıkan halka saldırıldığını, köylerin tekrar boşaltmaya başladığını ve güvenlikli bölge adı altında OHAL uygulamalarının geri geldiğini belirten Arat, tüm bu uygulamaların 1990'lı yılları hatırlattığını söyledi. Arat, "Yıllardır katledilen, katilleri ödüllendirilen, toplumsal yaşamda yok sayılan LGBTİ'ler olarak Sevgili Recep Tayip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız ve sana savaş yaptırmayacağız" dedi.

Açıklama "Sana savaş yaptırmayacağız" sloganıyla son buldu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep'te 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulaması 15 gün uzatıldı

SONRAKİ HABER

Köln'de binlerce kişi AKP'nin savaş politikalarına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...