08 Ağustos 2015 12:09

Demirtaş, yaşamını yitiren asker ve YPJ'lilerin ailelerini ziyaret etti

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da katılacağı "Barış Mitingi" öncesi Silopi'deki karakol baskınında yaşamını yitiren Abdülhalit Aras isimli asker ile Rojava'da yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Fidan Yalçın'ın ailelerini ziyaret etti. Demirtaş, acılı aileleri, "Yüreği yanan barış diyor, tuzu kuru olan savaş istiyor. Dünyanın en değerli varlığı evladını yitiren barış diyor. Biz de inşallah el ele vereceğiz akan kanı durduracağız" sözleriyle teskin etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün katılacağı "Barış Mitingi" için geldiği Van'da, basın mensupları ile bir araya gelmesinin ardından Şırnak Silopi'de 4 Ağustos günü askeri kışlaya yapılan saldırıda yaşamını yitiren Er Abdulhalit Araz ile Rojava'da yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Fidan Yalçın'ın ailelerini ziyaret etti.

HDP, DBP il yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de eşlik ettiği Demirtaş, ilk ziyareti, Van Özalp'e bağlı Molatopuz Mahallesi'nde yaşayan Araz ailesine yaptı. Aile üyeleriyle bir araya gelen Demirtaş, başsağlığı ve barış dileklerinde bulundu.

Burada yaptığı konuşmasında dünyanın en ağır yükünün, içinde genç ölülerin olduğu tabutlar olduğunu ifade eden Demirtaş, "Şehit düşen asker de bizim kardeşimizdir. Bu topraklarda defnettiğimiz bu halkın evlatlarıdır. Biz bütün ailelerimize bu sözü vermişsek daha fazla çalışmak zorundayız. Bu acıya rağmen aileler hala barış diyor, bu çok kıymetli bir mesajdır. Bu bizim için emirdir, talimattır. Bütün Türkiye'nin tamamı artık çatışmaların durması ve sorunun diyalogla çözümü için sesini yükseltmesi lazım. Acılı bir baba barış diyorsa hala kendi köşklerinden saraylarından savaş diyenler bu kadar güçlü olmalılar. Yüreği yanan barış diyor, tuzu kuru olan savaş istiyor" dedi

'HALK BARIŞI EMREDİYOR'

Bu sözlerinin devamında akan kanı durduracaklarını söyleyen Demirtaş, "Halk şu anda barışı emrediyor, bu çığlığı duymayan kaybeder" dedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en değerli varlığı evladını yitiren barış diyor. Bizde inşallah el ele vereceğiz akan kanı durduracağız. Tek hedefimiz bu topraklarda huzuru sağlamaktır. İnanırsak eğer barışa hükümetlerde, savaş isteyenlerde asla barıştan kaçamazlar. Hükümetin bu savaş politikalarından vazgeçmesi, Kandil'in bu sesi duyması lazım. Bütün arkadaşlarımla birlikte çaba gösteriyoruz. Elbet ölenleri geri getiremeyiz, ölüm Allahın emridir, ama başkalarının ölümünü durdurmaya insanoğlunun gücü yeter. İşte bu kader değildir, bizim suçumuzdur."

BABA SAMİ ARAS: BAŞKA YÜREKLER YANMASIN

Artık akan kanın durdurulmasını ve ülkeye barışın gelmesini istediklerini söyleyen baba Sami Aras, acısını "Benim yüreğim yandı, başkasının yüreği yanmasın" diyerek dile getirdi.

Aras ailesine yaptığı ziyaretin ardından Demirtaş, YPJ savaşçısı Fidan Yalçın'ın Edremit ilçesindeki aile evine giderek, taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada barış dileklerini yineleyerek, acı çeken halkların artık savaş istemediğini söyledi.

Yalçın Ailesi üyeleri de Demirtaş'tan akan kanın durması ve müzakerelerin yeniden başlamasını istedi. Yapılan ziyaretin ardından aile Demirtaş, mitinge aile evinde ayrıldı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gücünü işkenceden alan özel harekatçılar: Türk'ün gücünü göreceksiniz

SONRAKİ HABER

Taraftarlar sorunları için bir araya geldi: Derdimiz Passolig

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...