07 Ağustos 2015 14:44

KCK'den Silopi açıklaması

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Silopi'de yaşanan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

KCK, açıklamasında "Seçim sonuçlarını sindiremeyen Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti Kürt halkına yönelik bir savaş kararı almış ve bunu yürürlüğe koymuştur. Gerilla alanlarına yönelik çok kapsamlı hava saldırıları başlatılmıştır. Daha sonra bu saldırılar arttırılarak sürdürülmüştür.

Zergele'de sivilleri katletmesinden sonra Silopi'de de halka yönelik açık saldırı gerçekleştirmiştir. Silopi'deki saldırıda 3 Kürt katledilmiş, onlarca Kürt yaralanmış, Kürtlerin evleri yakılmıştır. Halk üzerinde tam bir zulüm ve şiddet uygulanmaktadır. Bununla birlikte kesintisiz bir biçimde süren gözaltı ve tutuklamalar devletin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşı yeni bir aşamaya taşıdığının ve sürdüreceğinin göstergesidir.

Silopi ve Amed'te halkımıza yönelik saldırılar, Kürtleri inkar ve imha politikalarında ısrar edildiğini gözler önüne sermektedir. Silopi ve Amed'teki saldırılar bütün Kürt halkına yönelik tehdit ve sindirme politikasının yürürlüğe konduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Kürt halkı bulunduğu her alanda bu saldırılara karşı topyekun bir direniş göstermeli, Silopi ve Amed halkının yalnız olmadığını Türk devletine ve AKP hükümetine göstermelidir." denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silopililer, polis terörünü anlattı

SONRAKİ HABER

HTKP'de ayrılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...