07 Ağustos 2015 12:32

İHD'den Keskin'e yönelik tehdit ve hakaretlere tepki

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında HDP seçmenlerine dönük hakaretlerinden dolayı suç duyurusunda bulunan insan hakları savunucu avukat Eren Keskin'e dönük, sosyal medya üzerinden başlatılan hakaret, tehdit ve saldırıları kınayarak, hakaret ve tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

İHD İstanbul Şubesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında HDP seçmenlerine dönük hakaretlerinden dolayı suç duyurusunda bulunan ve suç duyurusunun ardından sosyal medya üzerinden hakaret, tehdit ve saldırılara maruz kalan İHD Genel Merkez Yöneticisi Avukat Eren Keskin'le dayanışmak amacıyla dernek binasından basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Zeynep Ceren Boztoprak, Türkiye'de insan hakları savunuculuğu yapanların her zaman saldırıların hedefinde olduğunu ve kadın insan hakları savunucularının da bu saldırılara daha fazla maruz kaldığını söyledi. İnsan hakları savunucularına saldırıların son örneğinin ise avukat Eren Keskin'e dönük sosyal medya üzerinden başlatılan hakaret ve tehdit furyası olduğunu dile getiren Boztoprak, Keskin'in saldırıya uğramasının sebebinin ise HDP seçmenlerine dönük hakaretlerinden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunması olduğunu kaydetti.

Keskin'in HDP'ye oy veren 6 milyon seçmene hakaret eden bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasından dolayı övgü toplaması gerektiğini belirten Boztoprak, "Bu saldırıya cesaret edilmesinin sebebi açıktır. İnsan haklarını savunmak bu ülkede devlet ve hükümet görevlilerince suç sayılmaktadır" dedi. Boztoprak, Keskin'in kadın olarak hak mücadelesi vermesinden kaynaklı da tehditlere maruz kaldığını belirterek, şunları aktardı: "Bu cüretin bir sebebi de hak mücadelesi verenin kadın olmasıdır. Kadınlar bu mücadeleye katıldığında, iki kere hedef haline gelmektedirler. Eren Keskin ve diğer hak mücadelesi veren kadınların cesareti, hak düşmanlarını çileden çıkarmaktadır." Hakaret ve tehditlerin kabul edilmeyeceğini kaydeden Boztoprak, Eren Keskin gibi hak mücadelesi verenlerin yalnız bırakılmasının ülkedeki hak mücadelesinin zayıflamasına yol açacağını vurguladı. Keskin'in yanında olacaklarını ifade eden Boztoprak, "Eren Keskin'e yapılan saldırı, hepimize yapılan saldırıdır. Kınıyor ve yargı yetkililerini göreve çağırıyoruz. Hak ve adalet kavramlarına inanan, daha adil, daha demokratik, daha barışçı bir ülke isteyen herkesi Eren Keskin'le dayanışmaya davet ediyoruz" diye belirtti. Boztoprak, Keskin'e yönelik hakaret ve tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

'BİRİLERİNİN BUNLARA DUR DEMESİ GEREKİR'
Boztoprak'ın ardından konuşan Keskin ise, tehditlerden korkmadıkları için hak mücadelesi verdiklerini söyleyerek, tehditlerin MHP'li ülkücüler tarafından açık bir şekilde yapıldığını aktardı. Keskin, "Bu o kadar açık bir şekilde yapılıyorki, kimseden korkularının olmadığını ve kimsenin onları yargılamayacağını biliyorlar. Birilerinin bunlara dur demesi gerekir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Verimli ve az enerjiyle serinlemek mümkün

SONRAKİ HABER

Cezaevinin Özgür Gündem kini

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...