07 Ağustos 2015 11:37

Nuh Köklü’nün fotoğrafı Öldürülen Gazeteciler Köşesi’nde

Paylaş

17 Şubat’ta Kadıköy’de kartopu oynarken esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından tören düzenlendi. Törende Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Köşesi’ne Nuh Köklü’nün fotoğrafı asıldı. Törene Nuh Köklü’nün ailesi, arkadaşları ve meslektaşları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, nefret söylemleriyle toplumun kutuplaştırdığını ve Nuh Köklü’nün öldürülmesinin bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Olcayto, üzüntülerinin büyük olduğunu söyleyerek, “Nuh, meslektaşlarının çok sevdiği bir insan. Meslekte böylesi bir rekabet ortamında bu kolay değil. O nedenle Nuh’u bir kez daha saygıyla, sevgiyle anıyorum” dedi.

Ardından söz alan Nuh Köklü’nün eski eşi Sibel Köklü, Nuh Köklü’nün hiçbir zaman çok kazanan gazetecilerden olmadığını ve tam bir basın emekçisi olduğunu söyledi. Türkiye’de öldürülen gazeteciler deyince akla ilk gelen isimlerin Uğur Mumcu, Abdi İpekçi olduğunu ve bu cinayetlerin siyasi cinayetler olduğunu belirten Köklü, “Nuh ise bir esnaf tarafından, sokak ortasında bıçaklanarak vahşice öldürüldü” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Gözaltına alınanlara işkence yapılıyor

SONRAKİ HABER

Ağrı Valiliği: 1 uzman çavuş ve 1 otobüs muavini hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...