07 Ağustos 2015 09:16

Tüpraş'ta iş cinayeti; 1 işçi öldü

Paylaş

Tüpraş İzmir Rafinerisinde meydana gelen kazada Timuçin Köker adlı işçi yaşamını yitirdi. 24:00-0800 vardiyesinin değişiminden kısa bir süre sonra gerçekleşen kaza sonucu yaralanan Köker Tüpraş'ın ambulansıyla Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı,burada kendisine yapılan ilk müdahale sonucu İzmir'e sevkedildi.

Köker'in kalbi yolda durunca ambulans Menemen Devlet Hastanesine yönlendirildi. Timuçin Köker'e yapılan tüm müdahalelere rağmen duran kalbi çalıştırılamadı.

İzmir-Buca doğumlu olan Köker Tüpraş'a 2014 yılında girdi,Tuğçe Akyüz Köker ile iki yıl önce evlenen genç işçinin bir yaşında bir kız çocuğu var.

Köker'in çalışma arkadaşlarından edindiğimiz ilk bilgilere göre, iş kazası gece yarısı vardiya değişiminde soğutma fanlarını kontrol ederken gerçekleşiyor.  Köker, büyük ihtimalle kolunu fana kaptırıyor ve ardından da fanın savurmasıyla da boru hattına çarptığı düşünülüyor. Yine işçilerin verdiği bilgilere göre rutin kontrol ve saha operatörleri yalnız çalışıyor bu yüzden olayı gören yok. 

Normal şartlarda fanların etrafının kapalı olması gerekiyor ancak işçiler bakım olduğu için açık olabileceğini söylüyor. İşçiler "Tüpraş, iş güvenliği konusunda hassas bir fabrika. Buna rağmen iş cinayetleri olması ise uzmanların zaaf olarak sürekli belirttiği iş güvenliğinin teknik emniyet düzeyinde anlaşılmasından kaynaklı yaşanan bir sıkıntı. Yeterli işçinin olmaması yalnız çalışmalarını zorunlu kılıyor" dedi. İşçiler, bu işleri yaparken bir gözetmenin olması gerektiğini ancak patronun ekonomik kaygılarının yeterli işçi çalışmasını engellediğini dile getirdi.

TİMUÇİN KÖKER TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Aliağa'da kurulu olan Tüpraş Rafineri Tesislerinde yaşanan iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren işçi Timuçin Köker cenazesi kılınan namazının ardından toprağa verildi.

Buca Dokuz Eylül Kurtuluş Camisi'nde ikindi namazı sonrası gerçekleşen cenaze namazına Köker'in ailesi, yakınları,  işçi arkadaşları ve çok sayıda insan katıldı. Ayrıca Petrol İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve şube yöneticileri de geldi. Tüpraş yöneticilerinin gelmesi de dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından  Timuçin Köker'in naaşı işçilerin omuzlarında arabaya yerleştirildi ve ardından Buca Yeni Mezarlığı'na defnedildi.(İzmir/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da ÖHD'li avukatlara polis saldırısı

SONRAKİ HABER

İzmir'de de Barış Bloku kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...