07 Ağustos 2015 05:42

HDP vekilleri Dersim'de boşaltılmak istenen köyleri ziyaret etti

Paylaş

Dersim'de 14 bölgenin "askeri güvenlik bölgesi" ilan edilmesinin ardından askerlerin boşaltmak istediği köyleri ziyaret eden HDP Dersim milletvekilleri, "Bizler köylerimizden çıkmayacağız hatta sayımız köylerde daha da artacak" dedi. 

Dersim'de geçtiğimiz günlerde 14 bölgenin "Askeri güvenlik bölgesi" ilan edilmesinin ardından Hozat ilçesine bağlı bazı köylerin askerlerce boşaltılması istendi. HDP Dersim milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü'nün de aralarında bulunduğu yurttaşlar, "Askeri güvenlik bölgesi" ilan edilen Hozat ilçesine bağlı Rengi, Karsel ve Sin köylerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında köy sakinleriyle konuşan HDP Dersim milletvekili Edibe Şahin, "1990'lı yıllara bizleri geri döndürmek istiyorlar fakat biz nasıl ki dersim 1938 katliamında direndiysek bugünde aynı direnişi gösteririz. Bunların anlamak istemediği bu" dedi. "Size savaş yaptırmayacağız" diyen Şahin, ne pahasına olursa olsun köy sakinlerini çıkartamayacaklarını ifade ederek, "Bizler köylerimizden çıkmayacağız hatta sayımız köylerde daha da artacak" dedi. 

Köy sakinleri ise, köylerini boşaltmamakta ısrarlı olduklarını belirterek, "Başımıza bir şey gelirse sebebi devlettir. Güvenli bölge ilan etmişler kime göre, neye göre güvenli bölge. Biz köylerimizden çıkamayacağız" diye belirtti.

Ziyaretlerin ardından HDP milletvekilleri ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de polis halkı taradı: 3 ölü

SONRAKİ HABER

Obama: Türkiye hava operasyonlarının odağında IŞİD olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...