06 Ağustos 2015 18:06

Cizre'de patlamada yaşamını yitiren Sahip Akıl toprağa verildi

Paylaş

Cizre’de dün yaşanan patlamada yaşamını yitiren Sahip Akıl'ın cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde dün gece yaşanan patlamada yaşamını yitiren Sahip Akıl'ın cenazesi, Diyarbakır'daki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından kalabalık bir konvoy eşliğinde Cizre'ye getirildi. Akıl'ın cenazesi, Cizre İdil Caddesi'nde aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP, DBP ve MEYA-DER Cizre ilçe yöneticileri ile binlerce kişi tarafından karşılandı. Cenazeyi alan grup, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Dörtyol'a geldi. Sık sık "katil Erdoğan" ve "şehit namırın" sloganları atan kalabalık Nusaybin Caddesi'ne geçerek yürüyüşe geçti. Alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Nusaybin Caddesi boyunca yürüyen kitle, burada Sahip Akıl'ın cenazesini cenaze aracından indirerek omuzlara aldı. Cenaze, Cizre Asri Mezarlığı'na kadar yürüyüş halinde götürüldü. 

Törende konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Halkımız yüz yıldır direniyor. Yüzyıllardır halkımıza, topraklarımıza ve onurumuza karşı bir onursuzluk ve katliamlar var. Kırk yıldır Kürt halkı bedel veriyor. Sahip arkadaş gibi vatansever evlatlarımız dağlarda ovalarda yaşamını yitiriyor, onları toprağa veriyoruz. Analarımızın yüreği çok yandı" dedi. 

Sahip Akıl'lın yeğeni Abdullah Akıl, "Erdoğan bizler sivilleri vurmuyoruz diye siyaset yapıyor. Bu katliam yapılan kirli siyasetinizin sonucudur. İşte bir sivili daha burada öldürdünüz" dedi. Daha sonra Akıl'ın cenazesi göz yaşları içerisinde toprağa verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hiroşima ve Nagazaki'nin yıldönümünde Nükleer Karşıtı Platform'dan Beşiktaş'ta eylem

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de orman yangınları yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...