06 Ağustos 2015 16:04

‘Özel güvenlik bölgesi’ genişliyor

Paylaş

AKP’nin savaş konseptini yeniden devreye sokmasıyla birlikte OHAL günlerini hatırlatan ‘özel güvenlik bölgeleri’ de yeniden gündeme geldi. 8 ilde çok sayıda ilçe, köy, mezra ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. 2 Ağustos’ta Ağrı’da çok sayıda yer 15 gün süreyle güvenlik bölgesi ilan edildi. Aynı gün Dersim’de valilik kararıyla kent merkezinde 7, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde 2, Çemişgezek ve Hozat ilçeleri sınırlarında 1, Hozat ve Mazgirt ilçelerinde 1’er bölge olmak üzere toplam 14 bölge 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. 

Dersim ve Şırnak’ta 14, Ağrı’da 2, Gaziantep Karkamış’ta 2, Kilis’te 4 ve Siirt’te 2 bölgenin ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edilmesinin ardından Urfa ve Kars’ta da çok sayıda yer 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. 

Şanlıurfa Valiliği de Til Ebyad sınırında bulunan bazı alanları geçici askeri güvenlik bölgesi ilan etti. Şanlırufa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Akçakale ilçesinin batısındaki Yağmuralan-Tatlıca arasında kalan bölge, Akçakale’nin doğusundaki Öncül-Arıcandere arasında kalan bölge ile Esentepe Karakolu-Ziyaret Karakolu arasında kalan bölgenin 6 Ağustos-21.Ağustos 2015 tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi. 

Kürt illerindeki ‘özel güvenlik bölgelerine’ Kars da eklendi. Kars Valiliği Kağızman Çemçe-Madur bölgesi ve Sarıkamış Boyalı ormanları bölgesini 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Personel giderlerinde kısıtlama kaldırılsın

SONRAKİ HABER

KMO: Valilik nitrik asit kazasında nicel bilgiye sahip değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...