06 Ağustos 2015 15:59

Tüm Bel-Sen: Personel giderlerinde kısıtlama kaldırılsın

Paylaş

Tüm Bel-Sen belediyelerde personel harcamalarının toplam bütçenin yüzde 30’unu geçmemesine ilişkin sınırlandırmanın kaldırılmasını talep etti. 

KESK’e bağı Tüm Bel-Sen, 3 Ağustos’ta başlayan toplusözleşme görüşmelerine ilişkin kendi iş kolu taleplerini açıkladı. Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde “Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız” sloganları atıldı. Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen Ankara Şube Başkanı Adem Yavuz Kaya, geçtiğimiz günlerde başlayan toplusözleşme görüşmelerinin meşru olmadığını söyledi. Mevcut iktidarın yetkisiz olduğunu belirten Kaya, bütçe kalemleri içerisinde yer alacak ekonomik haklarının bu hükümet tarafından hazırlanmasının da meçhul olduğunu dile getirdi. 

YENİ YASA HAZIRLANSIN

Tüm Bel-Sen’in iş kolu bünyesinde çalışan emekçiler açısından ciddi kazanımlar içeren toplusözleşmelere imza attığını belirten Kaya, 2016 yılı itibari ile bu sözleşmelerle elde edilen ekonomik kazanımların tehlikeye girdiğine dikkat çekti. Yeni sözleşmelerin şartlarının zorlaştırıldığını kaydeden Kaya,”Yeni sözleşme imzalamak için personel giderleri belediye bütçesinin toplamının yüzde 30’unu geçmeyecek şekilde bir düzenleme mevcuttur. Yetkili görünen sahte sendikanın taleplerine baktığımız zaman buna ilişkin herhangi bir talep söz konusu değildir. Bizler bu kısıtlamanın en kısa zamanda, yine Meclisten geçirilecek bir yasa ile kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

EMEKÇİLERİN DİĞER TALEPLERİ

Kaya, yerel yönetim emekçilerinin diğer sorunlarına da değindi. 657 Sayılı yasa kapsamında görev yapan güvenlik kadrosunda çalışanların fazla çalışma ücretlerinin ödenmesini talep eden Kaya, zabıta ve mali işler çalışanlarına ödenen fazla çalışma ücretlerinin de günün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Adem Yavuz Kaya, kadın emekçilere yönelik mobbing, taciz ve ayrımcı uygulamalara yönelik cezalar da getirilmesi gerektiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gurbetçiyi din istismarıyla dolandırdılar

SONRAKİ HABER

‘Özel güvenlik bölgesi’ genişliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...