06 Ağustos 2015 15:46

SES’ten suç duyurusu

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Yönetim Kurulu Üyeleri, 3 Ağustos’ta Ankara’da yaşadıkları polis şiddeti için suç duyurusunda bulundu.

3 Ağustos’ta ilk toplantısı yapılan TİS öncesi yaklaşımlarını ve taleplerini bildirmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelen KESK yöneticisi ve üyesi kamu emekçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yürümek istemiş, çevik kuvvet polislerinin gazlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda yaralanan ve hasatneye başvuran SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Kadın Genel Sekreteri Belkıs Yurtsever ve Mali Sekreter Şinasi Dursun polisin uyguladığı şiddete karşı suç duyurusunda bulundu. SES Merkez Yönetim Kurulu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Demokratik haklarını kullanan ve barışçıl bir biçimde basın açıklaması düzenlemek isterken gözaltına alınan, yaralanan ve yoğun kimyasal gaz saldırısına maruz kalan üye ve yöneticilerimize yönelik bu saldırılar geçici AKP hükümetinin emek, demokrasi ve özgürlükle arasındaki uçurumun ne kadar derin olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” denildi. Açıklamada, SES’in tüm toplumun taleplerini ve haklarını sahiplenerek mücadele yürüteceği bildirilirken her tür baskı ve şiddete rağmen mücadelelerinin devam edeceği dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayeti devletin politikası oldu

SONRAKİ HABER

İSDEMİR’de 137 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...