06 Ağustos 2015 15:09

Bayram Otel davasında karar duruşması 1 Ekim’de

Paylaş

Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Yargıtay’ın bozma kararından sonra Van Bayram Oteli davasının 6. duruşmasına Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

Mahkeme tutuklu sanık Tevfik Bayram'ın  tutukluluğunun devamına karar vererek karar duruşması için davayı 1 Ekim tarihine erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Bekir Duran ise verdiği mütalaada  ön hasar tespit raporu nedeniyle Bayram Oteli sahibi sanık Tevfik Bayram’ın  taksirle birden fazla suç işlediğinin ön görüldüğünü ancak  verilen  hasarlı oturulabilir raporu ile sanığın deprem olabileceğini ön göremeyeceğini iddia ederek bilinçli taksirle suç işlemek yerine taksirle suç işlemeden yargılanmasını ve tahliyesini istedi. 

Bayram Oteli enkazı altında kalarak hayatını kaybedenlerin ailelerin avukatları ise yargıtay  kararı gereğince sanık Bayram'ın en üst sınırdan ceza almasını istedi.  Mahkeme başkanı   karar için  verdiği uzun aranın ardından vicdanlarını  rahat ettirecek bir karar verebilmek için davayı 1 Ekim tarihine ertelediğini  açıkladı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şüpheli kutu tüneli kapattırdı

SONRAKİ HABER

Londra Metrosu'nda 1 ayda ikinci grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...