06 Ağustos 2015 15:00

ATO: 'Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Yeni bir hayalet kadro mu var?’

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO), yayımladığı yazılı açıklamayla Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde ‘Yeni bir hayalet kadro mu var?’ sorusunu gündeme getirdi. ATO Başkanı Çetin Atasoy geçtiğimiz haziran ayında yaptığı bir açıklamayla benzer bir durumun daha önce de yaşandığını dile getirmişti.

Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yöneticisi olan Doç. Dr. Nurullah Okumuş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesine profesör olarak atandıktan sonra tekrar eski görevine döndü. 

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan ATO, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinde profesörlük kadrosuna atanan Okumuş’un jet hızıyla eski görevine geri dönmesinin ‘Yeni bir hayalet kadro mu?’ sorusunu akıllara getirdiğini ifade etti.
Yeni görevine başlaması için Sağlık Bakanlığındaki sözleşmeli statüsünün ortadan kalkması gerektiği belirtilen açıklamada, “Dr. Okumuş’un sözleşmesi iptal edilmiş midir, edildiyse bu ne zaman olmuştur?” diye soruldu. Açıklamada, ataması yapılan kişilerin fiilen o kadroda çalışıyor olması gerektiği vurgulanırken, ancak Okumuş için böyle bir durumun gözetilmediği belirtildi.
Okumuş’un eski görevine çok kısa sürede geri dönmesinin ya kadronun öznel bir gereksinim için açıldığı, ya da üniversite yönetiminin üniversite gereksiniminin karşılanmamasına göz yumulduğunun kaydedildiği açıklamada, her iki durumda da uygulamanın hatalı olduğuna işaret edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doktora ‘yanlış operasyon’ suçlaması

SONRAKİ HABER

Şüpheli kutu tüneli kapattırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...