06 Ağustos 2015 14:04

Kamu emekçileri işyerleri önüne TİS masası kurdu

Paylaş

İzmir'de kamu emekçileri, Toplu İş Sözleşmesi taleplerini kamuoyuna deklare ederek, görüşmelerin Ekim ayına ertelenmesi için imza kampanyası başlattı.   

KESK’e bağlı BES ve Tüm Bel Sen İşyeri Temsilcilikleri, bugün öğle yemeği arasında işyerleri olan SSK Rant Tesisleri, Konak Belediyesi ve SGK iş yerleri önünde Toplu Sözleşme standı açtı. 

Üç milyon dolayındaki kamu emekçisi ile 2 milyon emeklinin ücret ve sosyal haklarının belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi’nin geçici olan bir hükümetle yapılamayacağına dikkat çeken kamu emekçileri, Toplu Sözleşmenin Ekim ayına ertelenmesi için emekçilerden imza topluyor. 

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde üç konfederasyonun ortak hareket etmesi gerektiğini de vurgulayan BES ve Tüm Bel Sen işyeri temsilcileri, bir taraftan imza toplarken bir taraftan da megafon aracılığı ile "Toplu sözleşme ekim ayına ertelensin", "Savaşa değil emekçiye bütçe", “Vergi dilimi kaldırılsın", "Satış sözleşmesine izin vermeyeceğiz" diyerek taleplerini dile getirdi. 

KAMU EMEKÇİLERİNİN TEMEL TALEPLERİ 

1-İnsanca yaşanacak bir temel ücret, (En düşük memur maaşının yoksulluk sınırının altında olmaması, 2013 TİS kayıplarının 2014 Yılı enflasyon farkı dahil hesaplanarak seyyanen taban aylığa eklenmesi)

2-Ek göstergelerin 3600’e çıkarılması, 

3-Her ne ad altında olursa olsun tüm ek ödemelerin emekli keseneğine dahil edilmesi, 

4-Vergi diliminin kaldırılması, 

5-Sendika yasasının değiştirilerek gerçekten grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması.(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de çatışma

SONRAKİ HABER

Bilirkişinin derdine bak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa