06 Ağustos 2015 13:58

Irmak: Cenazelerimize yapılanı asla unutmayacağız

DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, AKP tarafından Habur Sınır Kapısı'nda 10 gün bekletildikten sonra dün memleketi Urfa Ceylanpınar'da toprağa verilen YPG'li Ferit Coşkun'un taziyesini ziyaret edip, ailesine başsağlığı diledi. 'Her şeyi unutabiliriz. Fakat bunu unutmamız mümkün değil' diyen Irmak, bunun hesabını mutlaka hesabını soracaklarını söyledi.

Paylaş

IŞİD ile girilen çatışmalarda yaşamlarını yitirip, cenazeleri 10 gün boyunca Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen YPG ve YPJ'li savaşçıdan biri olan YPG'li Ferit Coşkun'un (Serhat Botan) dün memleketi Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde toprağa verilmesinin ardından ailesi tarafından taziye kuruldu. Kurulan taziyeyi HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi ziyaret etti.

DBP Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan ve Milletvekili İbrahim Ayhan'ın taziyede yaptıkları konuşmaların ardından söz alan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, cenazeleri günlerce engelleyen AKP'ye yüklendi.

YPG ve YPJ'lilerin cenazelerinin sınırda günlerce bekletilmesinin insanlıkta yeri olmadığını söyleyen Irmak, bunun hesabını mutlaka soracaklarını kaydetti.

Bu yaklaşıma dönük hukuki başvurularda bulunduklarını dile getiren Irmak, şunları söyledi: "Düşmanlıkta her şey olur. Fakat cenazelere saygı vardır. Bir yerde cenaze geçtiğinde orada saygı olur. Düşmanlar savaşlarda birbirlerine cenazelerini almak için süre verirler. Fakat AKP hükümeti, cenazelerimize işkence yaptı. Onları günlerce sınırda bekletti. Her şeyi unutabiliriz, fakat bunu unutmamız mümkün değil. Bu unutulacak gibi bir olay değil ve mutlaka hesabını soracağız."

Irmak'ın ardından, taziyelerine katılan herkese teşekkür eden YPG'li Coşkun'un babası Ali Coşkun da cenazelerin sınırda bekletilmesine tepki gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de hendek çatışması

SONRAKİ HABER

Dersim’de çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...