06 Ağustos 2015 12:39

HDP’lilerden asker ailesine taziye ziyareti

HDP’li bir heyet, Silopi’de askeri kışlaya yapılan saldırıda yaşamını yitiren Er Abdulhalit Aras'ın Van'ın Özalp ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Paylaş

HDP Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler ve Adem Özcaner ile HDP PM üyesi Cüneyt Caniş’in de aralarında bulunduğu HDP heyeti, önceki gün Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası'na dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Er Abdulhalit Aras için ailesinin yaşadığı Van’ın Özalp ilçesine bağlı Molatopuz Mahallesi’nde kurulan taziyeyi ziyaret etti. 

HDP heyeti, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, 30 yıldır süren savaşta hep yoksul halk çocuklarının yaşamını yitirdiğini belirterek, akan kanın durması çağrısı yaptı. 

Dilekçi, “Analar ağlamasın, gençlerimiz ölmesin diyoruz. Ancak bugünkü iktidar ve ülkenin yöneticileri barış için çaba sarf etmedikleri gibi aksine kirli bir savaşı dayatıyor. Bu acıyı paylaşıyoruz. HDP olarak bu ölümlerin durması ve barış için mücadele edeceğiz” dedi. 

HDP heyeti daha sonra kadınların bulunduğu eve giderek Anne Şefkiye Aras ile de görüştü. Anneye başsağlığı dileğinde bulunulması sonrası burada konuşan HDP Milletvekili Adem Özcaner, akan kanın durması için mücadele ettiklerini dile getirdi. 

Yapılan ziyaretin ardından heyet, taziye evinden ayrıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Yol yaylaları ortadan bölmeye başladı

SONRAKİ HABER

Dersim'de helikoptere ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...