06 Ağustos 2015 00:58

Rusya: Türkiye’nin Irak’a hava saldırısı meşruriyet açısından kuşkulu

Paylaş

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye’nin PKK'nin Irak Federal Kürdistan topraklarındaki mevzilerine yönelik hava saldırısının meşruiyet açısından kuşku uyandırdığını söyledi.

Mısır’ın el Ahram gazetesine konuşan Medvedev, ABD’nin IŞİD’le mücadele için Suriye topraklarına saldırılar planlayan koalisyon çalışmalarına değindi. Washington’ın söz konusu eylemleri ile Türkiye’nin PKK mevzilerine yönelik saldırıları arasında bağlantı kuran Rusya Başbakanı, “Koalisyon Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi by-pass edilerek oluşturuldu ve Suriye topraklarında faaliyetlerini Şam yönetiminin rızasını almadan yaygınlaştırdı. Bu tür faaliyetler, meşruiyet açısından ciddi kuşkular uyandırmakta. Bu arada Türk askeri uçakları da geçenlerde Irak’a yönelik saldırılar düzenledi. Bu da benzer şekilde (meşruiyet bakımından) kuşkular uyandırıyor” dedi.

Suriye ve Irak’ın bugünlerde IŞİD’le ilgili zor günler yaşadığını ifade eden Medvedev, “IŞİD sadece Ortadoğu ülkeleri için güvenlik tehditi oluşturmamakta. Terörizmle mücadele için Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında geniş sayıda ülkelerin azami koordinasyon ve güçlerini birleştirmek lazım. Rusya Devlet Başkanı da uluslararası terörle mücadele cephesinin oluşturulmasını önermişti” şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

AKP madenleri, Soma'nın da gerisine götüren kararı imzaladı: 'Yüreğiniz kurusun'

SONRAKİ HABER

Obama'dan İran açıklaması: Diplomasi test edilmeden savaş meşru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...