05 Ağustos 2015 19:46

IŞİD'in son videosunda Türkiye'nin serbest bıraktığı militan, katliam çağrısı yaptı

Paylaş

IŞİD, kuruluşundan bu yana ilk kez Almanca propaganda videosu yayınladı.

Diken.com.tr'den Elmas Topçu'nun haberine göre yaklaşık 6 dakikalık videonun ilk bölümünde, Almanca IŞİD propagandası ve örgüte katılım çağrısı yapılırken, ‘hilafet devletinin güzelliğinden ve doğasının eşsizliğinden‘ bahsediliyor.

İkinci yarısında ise 2014 yılında Türkiye tarafından serbest bırakılan, Avusturya doğumlu Mısır kökenli IŞİD militanı Muhammed Mahmud, Müslümanları IŞİD’e katılmaya, katılamasalar da Almanya ve Avusturya’da, ‘kafirleri‘ kendi ülkesinde öldürmeleri çağrısında bulunuyor.

Ebu Usame el Garip kod adlı Mahmud, “Bunun için çok şeye ihtiyacınız yok. Al eline bıçağı, önüne gelen kafiri doğra. Onlar zaten it gibidir” diye konuşuyor.

'SEN, KÖPEK MERKEL!'

Videoda Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de seslenen Mahmud, “Sen, köpek Merkel! Peygamberimize hakaretin intikamını senden alacağız. Afganistan’da akıttığın Müslüman kanının hesabını senden soracağız. İslam Devleti topraklarındaki Allahsızlara (Kürtler) verdiğin silah yardımının intikamını senden alacağız. Hem de bunu sizin topraklarınızda yapacağız” diyor.

Almanca olan bu tehdit videosunda, Ebu Ömer el Almani kod adlı ikinci bir IŞİD'li de konuşuyor ve o da yine Almanya ve Avusturya’yı tehdit edip, bu ülkelerdeki Müslümanlara, ‘kafirleri kendi memleketlerinde, evlerinde öldürün‘ çağrısı yapıyor.

Antik kent Palmira’da çekilen videonun sonunda, elleri bağlı, yerde diz çökmüş iki kişinin de ağır silahlarla taradığı ve feci şekilde katledildiği görülüyor.

TÜRKİYE, MUHAMMED MAHMUD'U SERBEST BIRAKTI

2012 yılında radikal İslamcı faaliyetlerinden ötürü Almanya’yı terk etmek zorunda kalan Mahmud, Mısır ve Libya’da bulunduktan sonra 2013 yılı Mart ayında sahte pasaportla Hatay’da yakalanmıştı. Bir yıldan fazla sınırdışı edilmek üzere Konya’da tutulan Mahmud, Avusturya makamlarının iade başvurusu yapmasına rağmen iade edilmemişti.

Alman Spiegel dergisi, Türkiye makamlarının Mahmud’u 19 Ağustos 2014’te serbest bıraktığını yazmış, bunun üzerine yapılan başvuru üzerine Türkiye makamları da bu bilgiyi doğrulamıştı. Mahmud’un, IŞİD tarafından rehin alınan ve 20 Eylül 2014’te serbest bırakılan 49 Türkiyeli rehineye karşılık, önceden serbest bırakıldığı ileri sürülmüştü. Mahmud’un, Türkiye’de haftada bir kez polise gitmesi gerekirken gitmemesi üzerine de Alman ve Avusturya basını, Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığını ileri sürmüştü.

Mahmud’un Suriye’ye geçtiği ve geçen ekim ayında da Rakka’da ‘IŞİD’in şairi’ olarak bilinen Ahlam el Nasır’la hayatını birleştirdiği duyurulmuştu. Bu bilgi, merkezi ABD’de bulunan, radikal İslamcı grupları izleme kurumu SITE tarafından da doğrulanmıştı.

Tanınmış IŞİD militanı Ebu Muhammed el Zerkavi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kod adıyla andığı Mahmud’un Türkiyeli rehinelere karşılık takas edildiğini yazmıştı. Zerkavi’ye göre Türkiye rehinelere karşılık Mahmud’la birlikte Avrupa’dan giden yaklaşık 200 IŞİD militanını da serbest bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz ve katliam sanığı Musa Çitil de YAŞ'ta terfi ettirildi

SONRAKİ HABER

Enkaz parçası 'kayıp Malezya uçağı'na ait

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...