05 Ağustos 2015 17:50

Mülteci çocuklarla sinema atölyesi

Paylaş

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, Van Barosu ve Hollandalı sivil toplum kuruluşu DW-RS Producties ortaklığında gerçekleştirdiği “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi”, Hatay’da Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geliyor. Proje kapsamında Hayata Destek Derneği katkılarıyla, derneğin Hatay Narlıca’daki Toplum Merkezi’nde orda yaşayan mülteci ve yerel çocuklara yönelik insan hakları ve sinema atölyeleri düzenlenecek.
 Projenin Hatay ayağında oyuncu-yönetmen Derya Durmaz ve Amerikalı yönetmen-akademisyen Theron Patterson eğitmenliğinde 14-18 yaş arası çocuklarla atölye çalışmaları yapılmasının yanı sıra, Hayata Destek Derneği’nin katkısıyla Hatay’da faaliyetlerine devam eden çok sayıda sivil toplum kuruluşu, sendika, kamu ve belediye çalışanlarının katılımı ile projenin değerlendirmesinin yapılacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.
 Çocuklar İnsan Hakları konularında farkındalık kazanmalarını sağlayan interaktif eğitim çalışmasının ardından, Sinema Atölyesi’nde senaryolarını kendilerinin yazdıkları ikişer dakikalık filmlerini çekecekler.
 14 aylık bir dönemde tamamlanması planlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” kapsamında bugüne kadar Bitlis dışında Van, Soma, Batman, Amsterdam ve Dersim’de hassas konumdaki çocuklarla insan hakları ve sinema atölyeleri gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Ordu ve Denizli olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alive Open Air başlıyor: Sefer-i rock

SONRAKİ HABER

Resim ve müzikten toplum çözümlemesine (1)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...