05 Ağustos 2015 16:50

Facebook'ta paylaştığı fotoğraf nedeniyle ifadeye çağrıldı

HDP Pamukkale İlçe Eş Başkanı Cevat Barin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan paylaştığı bir fotoğrafında, hemen arkasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri gözüktüğü için 'örgüt propagandası' yaptığı gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.

Paylaş

Denizli'de HDP Pamukkale İlçe Eş Başkanı Cevat Barin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle "örgüt propagandası yapma" suçlamasına maruz kaldı. Paylaştığı kendisine ait bir fotoğrafta hemen arkasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bir posteri gözüktüğü için "örgüt propagandası yapmak" ile itham edilen Barin, Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye çağırıldı.

Gelen çağrı üzerine gittiği emniyette, polislerin "Bu fotoğrafı neden paylaştın?", "Bunu paylaşırken amacın neydi?" sorularına muhatap kalan Barin'e, hakkında "Dağda PKK'lı arayacağınıza Denizli'nin göbeğinde PKK'lılar var" şeklinde bir ihbar olduğu da iade edildi.

Barin, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, hakkında hazırlanan dosyanın savcılığa gönderildiği öğrenildi.

Soruşturmanın siyasi bir amaç güttüğünü dile getiren Barin, bu tür soruşturmalarla siyaseten sindirilmelerinin amaçlandığını dile getirdi. (Denizli/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cami inşaatında iskeleden düşen işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek elendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...