05 Ağustos 2015 14:18

HDP'den Bahçeli ve 2 MHP'liye suç duyurusu

Paylaş

HDP Hukuk Komisyonu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Danışman Metin Özkan hakkında,”halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede HDP seçmenlerinin, Bahçeli'nin açıklamaları ve 'liste' ile hedef gösterildiği belirtilerek, Devlet Bahçeli ile İsmet Büyükataman hakkında soruşturma yapılarak,  dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanıp TBMM'ye bildirilmesi istendi.
Bahçeli ve MHP yöneticilerinin cezalandırılmalarını isteyen HDP dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Devlet Bahçeli'nin ve diğer şüphelilerin belirtilen bu beyanları düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Şüphelilerin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelilerin fiili ile halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır. Tüm bu nedenlerle şüphelilerin tavır ve tutumundaki ölçüsüzlüğün cezalandırılması aynı zamanda toplumda meydana gelebilecek kırılmanın önlenmesi adına da önem arz etmektedir. Aksi halde, ırkçı söylemlerin artması ve bunun yaratacağı tehlikenin vebali, önlemini almayan iradenin boynunda olacaktır.”

MHP LİSTEYİ AKP İLE HAZIRLADI

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Metin Özkan’ın katıldığı bir televizyon programında “HDP’ye oy veren 3 bin seçmenin listesini elinde” olduğu yönündeki açıklamasının tehlikeli olduğunu kaydetti.  Baluken,  “Demokratik muhalefetin temsilcisi olan partimize ve seçmenimize yönelik MHP’nin geliştirmiş olduğu bu saldırı, aynı dil ve üslubu kullanan AKP iktidarından bağımsız düşünülemez. MHP’nin elindeki listenin AKP ile birlikte hazırlandığı açıkça görülmektedir. AKP ve MHP, HDP seçmenini ortak düşman olarak görmektedir”  dedi. Baluken, yargının duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP’den gelen 3 bin kişilik liste açıklamalarıyla “HDP’ye oy veren 3 bin kişiyi Özkan’ın tek başına kaydetmesi mümkün değildir. O halde HDP seçmenlerini kim fişlemiştir? MİT mi böyle bir çalışmayı yapmıştır?” sorularını sorarak, hükümetten açıklama beklediklerini söyledi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enerji işçileri: Her şeye rağmen barış kazanacak

SONRAKİ HABER

ABD hava araçları ilk kez İncirlik'ten kalkarak Suriye'deki hedefleri vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...