05 Ağustos 2015 14:12

Enerji işçileri: Her şeye rağmen barış kazanacak

Paylaş

DİSK’e bağlı Enerji Sen üyesi enerji işçileri bugün Diyarbakır’da yaptıkları eylemle “Savaş politikalarına karşı barışı savunuyoruz” dedi. Diyarbakır ve Dersim’den gelen işçilerin yaptığı eylemde ilk konuşan Dicle EDAŞ işçisi Mehmet Şirin Gürbüz oldu. Urfa, Muş, Bitlis, Van, Hakkari'de çalışan enerji işçilerinin selamlayan Gürbüz, enerji işçileri olarak savaşa karşı barışı savunduklarını ve bedeli ne olursa olsun barış için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Enerji Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Keskin ise son bir aydır özellikle bölgede çalışan işçilerin artan saldırı ve çatışmalardan rahatsız olduğunu, halkların barış talep ettiği bir dönemde 400 vekil isteyenler istediklerine ulaşamayacaklarını anlayınca IŞİD'i devreye soktuğunu seçimden önce başlayan saldırıların seçimlerden sonra savaş noktasına geldiğini söyledi. Başta bölgede çalışan enerji işçileri olmak üzere işçilerin savaş çığırtkanlığına karşı barı talep ettiklerini, barış için mücadele edeceklerini ifade etti.

Basın açıklaması ise Dicle EDAŞ işçisi Oktay Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Türkiye’nin yakın tarihini bilen herkes ülkenin kadim sorunlarının savaşla, şiddetle çözülemediğini görmektedir. Savaş daha fazla baskı ve kan, daha fazla baskı ve kan daha fazla savaş getirmektedir. Bu bir kısır döngüdür. Bu topraklar kana doymuştur. Savaşlarda, çatışmalarda sadece ve sadece işçi sınıfının, emekçilerin, yoksulların çocukları ölürken, çok küçük bir azınlık gücüne güç, sarayına saray, servetine servet eklemiştir” dedi.

Yıllarca ve defalarca izlediğimiz filmin sonunun bilindiğini belirten Yıldırım, “Savaş ve ölüm, kimseye kazandırmamakta, herkese ama herkese kaybettirmektedir. 30 yıl boyunca ülkemizin çatışma ortamında çektiği acılar hala hafızalardadır. Bu çılgınlığa derhal bir son verilmelidir” diye konuştu.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sendika değiştirince işten atıldılar

SONRAKİ HABER

HDP'den Bahçeli ve 2 MHP'liye suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...