05 Ağustos 2015 13:46

Suruç'ta yaşamını yitiren Yunus Emre Şen'in ailesi: O oyuncakları almak için inşaatlarda çalıştı

Paylaş

Selman KELEŞ

Suruç Katliamında yaşamını yitiren Yunus Emre Şen’in, ailesi, oğullarının Kobanê’deki çocuklara oyuncak alabilmek için bileklik yapıp sattığını ve inşaatlarda çalıştığını belirterek, Yunus’un onurlu bir mücadele uğruna yaşamını yitirdiğini söyledi.

Arkadaşlarının “Kekê” diye seslendiği ve güler yüzüyle hatırlanan Yunus Emre Şen, IŞİD’in bombalı saldırısında yaşamını yitiren 32 kişiden biriydi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencisi Şen, Kobanê’de çatışmaların en yoğun olduğu dönemde Suruç’a giderek IŞİD saldırılarından yaralı kurtulan çocukları gördü. Ankara’ya dönüşünde ise onlar için bir şeyler yapabilmek üzere arkadaşlarıyla harekete geçti. Onlara kütüphane yapmak ve oyuncak götürmek için çalışmalara dahil olan Şen, ihtiyaçları alacak para bulamaması üzerine bir süre el emeği bilekler yapıp sattı, inşaatlarda çalıştı.

‘YIKILAN UMUTLARI ONARMAYA GİTTİLER’

Yunus’un hayalinin Kobanê’de park ve kütüphane yapmak olduğunu ifade eden babası İhsan Şen, “Yıkılan umutları onarmaya gittiler. Yunus küçüklüğünden beri haksızlığı kabul etmeyen biriydi. Onunla gurur duyuyorum. Okul, park, kütüphane yapacaktı. Yıkılan duvarları, kırılan camları kimseden destek almadan kendi harçlıklarıyla yapmaya gittiler. Kan dökmeye gitmediler ellerinde oyuncaklarla gittiler” dedi.  Kobanêli çocukların ihtiyaçları olan oyuncak ve kitapları alabilmek için Yunus’un kendilerinden de para istemediğini, arkadaşlarıyla bir dönem bileklik yapıp sattığını, bir dönem ise inşaata çalıştığını öğrendiklerini söyleyen Yunus’un ağabeyi Emrah Şen ise Yunus’un halkı için, masum çocuklar için fedakâr olduğunu ifade etti. Ağabey Şen, “Yunus hayatında görmediği insanların iyiliği için oraya gitti. Tanımadığı insanlara dershane, kütüphane kurmak için gitmişti. Hatta ders verecek arkadaşlarını bile ayarlamıştı. Anasız, babasız savaşta yetim kalanları sevindirmek için gitmişti, barış için gitmişti. Bunun için herkes bir şey yapmaya çalışmıştı” diye devam etti.

‘BİR ÇAKISI VARDI ONU BİLE GÖTÜRMEMİŞTİ’

Yunus’un haksızlığa karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini söyleyen bir diğer ağabeyi Emin Şen de Yunus’un haklı bir dava uğruna Suruç’ta olduğunu ifade etti. Yunus için en önemli şeyin anadili olan Kürtçe üzerinde halen devam eden yasakların kalkması olduğunu belirten Şen, “Yunus babamda da olsa haksızlığı kabul etmezdi.

Kobanê’dekiler bizim kardeşimiz bir farkımız yok, biz onlarla bir aileyiz. Yunus insanlık onuru için çetelerden kurtulan çocuklar için oradaydı.

Yunus’un bir çakısı vardı, Kobanê’ye giderken onu bile yanında götürmedi. Hiçbir art niyetleri yoktu. Yunus onurlu bir yolda gitti” ifadelerini kullandı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Mültecilere ilaç verilsin’

SONRAKİ HABER

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: Barış hemen şimdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...