05 Ağustos 2015 13:20

Belediye başkanına ‘başkan’ demek suç!

Paylaş

Nuri AKMAN

‘PKK-KCK’ adı altında 1 Ağustos'ta yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Harun Erkuş'a bu kadarına da pes dedirtecek suçlamalar yöneltildi. İlçede ve bağlı köylerde yaşayan yurttaşların belediye eşbaşkanı olarak kendisini araması "şüpheli" bulunan Erkuş'a "Sizi arayanlar niçin 'Başkanım' diye hitap ediyor" diye soruldu. Erkuş, sadece telefon görüşmeleri dayanak yapılarak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

ARABULUCULUK ‘ŞÜPHELİ’

1 Temmuz 2014 tarihinde, ilçede yapılan  bir yol kapatma eylemi karşısında yolların açılması için eylemcilerin taleplerini telefonla Lice Belediyesi Eşbaşkanı Rezan Zuğurli ve dönemin BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'e iletmesini suç delili sayan mahkeme, Erkuş'u yolların kapatılmasından da sorumlu tuttu. Erkuş'a yol kapatma eylemlerinde araç yakılması olaylarında bulunup, bulunmadığını da soran Sulh Ceza Hakimi, Erkuş'un yine askeri operasyonlarda olası bir can kaybının önüne geçmek için ilçe sakinlerini arayarak operasyon bölgesine çağırmasını da "örgütsel talimat" olarak değerlendirdi.

Hızını alamayan hakim, ilçede ve bağlı köylerde yaşayan yurttaşların belediye eşbaşkanı olarak Erkuş'u aramasını da "şüpheli" buldu. İlçe sakinleri ile yaptığı bu görüşmeler hakkında detaylı bilgi isteyen mahkeme, Erkuş'a "Sizi arayanlar niçin 'Başkanım' diye hitap ediyor" diye bile sordu.

YAS ÇADIRI EYLEM ÇADIRI OLDU!

Erkuş'a yönelik suçlamalar bunlarla da sınırlı değil. IŞİD’in Kobanê'ye dönük saldırıları karşısında DBP Genel Merkezi'nin tüm il, ilçe yöneticileri ve belediye başkanlarının Suruç-Kobanê sınır hattındaki nöbet eylemlerine katılmaları yönündeki çağrısını partililere bildirmesini "talimat" olarak kabul eden mahkeme, Erkuş'un Suruç'ta tutulan nöbet eylemlerinde bulunmasını da "örgüt üyeliğine" delil saydı. Mahkeme  köylülerin taziyelerinde kullanmak üzere Erkuş'tan çadır istemesini ve Erkuş'un çadırla beraber taziyeye gelenlere ilçeden yemek de gönderebileceğini belirtmesini de delil sayan mahkeme taziye çadırının yol kapatma eylemlerinde kullanıldığını, yiyecek ve içeceklerin ise eylemcilere götürüldüğünü iddia etti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da cinsel saldırı

SONRAKİ HABER

Bakana ‘yeşil yol’ soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...