05 Ağustos 2015 12:43

Kadın cinayeti zanlısından pes dedirten çıkış: Gidin açıklamanızı Kobanê’de yapın

Paylaş

Dersim'de geçtiğimiz yıl eşi tarafından katledilen Meral Timtik’in ölümüne ilişkin ilk duruşma görüldü. Bugün görülen duruşmaya Tunceli Barosu Kadın ve Çocuk hakları komisyonu da müdahil oldu. Duruşmada sanık Özgür Timtik, Meral Timtik’in intihar ettiğini ileri sürerek, eşiyle arasında öncesinde yaşanan tartışmanın buna sebebiyet vermiş olabileceğini belirtti. Sanık Timtik'in, Meral Timtik’in avukatlarının kadın cinayetlerini kınadıkları açıklamasının ardından söze girerek  “Basın açıklaması mı yapıyorsunuz gidin açıklamanızı Kobanê’de yapın” şeklinde sataşmada bulunması salonda gerginliğe neden oldu. Avukat Fatma Kalsen sanığın kendilerine dönük sözlü saldırılarının mahkeme tutanağına geçmesini talep etti ve sanığın bu saldırısı ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Duruşmada  tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından mahkeme sanığın tutukluluk halinin devam etmesine ve davanın  3 Ekim 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi

BASKI VE SÖZLÜ ŞİDDET UYGULUYOR

Duruşma sonrası Meral Timtik‘in avukatı  Fatma Kalsen  yaptığı açıklamada fail olarak yargılanan sanığın daha önceki kadın cinayeti davalarında olduğu gibi büyük bir soğukkanlılıkla suçu reddettiğini söyledi. Sanık Timtik’in duruşma esnasında saldırgan yaklaşımlarının olduğunu söyleyen Kalsen, mağdur tarafın avukatları olarak Timtik’in baskı ve sözlü şiddetiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Kalsen “Bugün Dersim’de görülen bu dava Türkiye’deki kadın cinayeti davalarından bağımsız düşünülemez. Biz sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmaya çalışmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Özgür Timtik eşi Meral Timtik’i tabanca ile başından vurarak katletti. Özgür Timtik, olaydan hemen sonra eşine ait araçla evden kaçtı. Durumu polise çiftin arasında yaşanan tartışma ve silah sesini duyan komşuları haber verdi. Polisler ile birlikte eve ulaşan sağlık ekipleri, vurulan Meral Timtik’in hayatını kaybettiğini belirledi. Timtik daha sonra polis tarafından yakalanarak tutuklandı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 74 yaşındaki S.K tutuklandı

SONRAKİ HABER

DBP binası önünde bomba düzeneği bulundu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...