05 Ağustos 2015 12:09

Mahkeme kararına rağmen işletmesini geri alamıyor

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Yaklaşık 40 yıldan beri Rize merkezde belediyeye ait iş yerinde içkili restoran işletmeciliği yapan Abdulkadir Poyraz, restoranının hukuka aykırı bir şekilde belediye tarafından gasbedilerek kapatıldığını iddia ederek yargının kendi lehine verdiği kararların ise uygulanmadığını söyledi. Poyraz, restoranın her yanını mahkeme kararlarıyla donattı.

Poyraz, mahkeme kararlarından sonra idari kararların da belediye tarafından uygulanmadığını kaydederek , “40 yıla yakın bir süreden beri Rize Belediyesine ait iş yerinde kiracı olarak içkili restoran işletmeciliği yapıyorum. Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle belediyeye ait kira borçlarımı ödeyemedim. Belediye hakkımızda dava açtı ve mahkeme kararıyla iş yerimi boşalttı. Bu karar sonrası ben de bölge idare mahkemesine dava açtım. İdare mahkemesi bizi haklı buldu ve iş yerimi açma kararı verdi. Mahkeme kararıyla beni yerimden çıkartan belediye alelacele bu işyerini boşaltarak kendisine uygun bir düzenleme yapmaya başladı. Açtığım mahkeme sonucu iş yerimin iade kararı ortada olmasına rağmen iş yerim bana iade edilmedi. Mahkeme kararıyla beni kapıya koyan belediye maalesef diğer mahkemenin kararını yok sayıyor ve bana iş yerimi iade etmiyor. Bunun adı açıkça hukuk tanımazlıktır” dedi
Yaşananları Rize Valiliğine bir dilekçeyle ilettiğini, valiliğin aldığı bir kararla belediyeye gereğinin yapılmasını istediğini belirten Poyraz, belediye yetkililerinin valiliğin bu yazısını da yok saydığını ifade etti. Poyraz, “İş yerimin kapatılmasıyla hem kendi ailem hem de onlarca çalışanım işsiz kalmış durumda” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Hani'de üç ayrı noktaya roketli saldırı

SONRAKİ HABER

Windows 10 güvenli mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...