05 Ağustos 2015 11:43

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörü protesto etti

Rektörün 'güvenli tedbir' talimatıyla üniversiteye alınmamalarını, ana kapıya zabıtanın konumlandırılmasını ve standların açılmasına izin verilmemesini protesto eden İstanbul Üniversitesi öğrencileri basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kayıt haftası süresince öğrencilerin üniversiteye alınmamasını ve Beyazıt Meydanı’nda öğrencilerin tanıtım standı açmasının yasaklanmasını protesto etti.

Beyazıt Meydanı’nda bugün bir araya gelen öğrenciler adına konuşan Nurseli Gözüaçık, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün verdiği talimatla 3 gündür kayıtlı oldukları üniversiteye giremediklerini belirtti. Öğrencilerin kendi üniversitelerine alınmaması kararının keyfi bir uygulama olduğunu belirten Gözüaçık, “Seçimde ikinci sırada kalmasına rağmen rektörlük koltuğunda oturan Mustafa Ak, sandığın iradesiyle birinci seçilen Raşit Tükel’in karşısında bu üniversitenin esas işgalcisi konumundadır” dedi.

Suruç’ta yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi öğrencileri Büşra Mete, Ece Dinç, Polen Ünlü ve Okan Pirinç’in de anıldığı açıklamada Gözüaçık, “Onların anılarını mücadelemizde yaşatacağız. Erdoğan’ın da yandaş rektörü Mahmut Ak’ın da bizi yıldırmaya gücü yetmez. Bu coğrafyada gençlik var olduğu sürece size rahat nefes aldırmayacağız” şeklinde konuştu.

YTÜ’DE POLİS SALDIRISI

Öğrenci kayıtlarının devam ettiği Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) aralarında SGDF, DÖDEF, Öğrenci Kolektifleri'nin de olduğu gençlik örgütlerinin okul önünde açtığı tanıtım stantlarına bugün polis saldırdı. Öğrencilerin stantlarını kaldıran polis, SGDF üyesi Özgür Bedel, DÖDEF üyeleri İsmail Er, Yunus Ege, Haydar Batik ve Vahide Ermeli ile Öğrenci Kolektifleri üyeleri Utku Çiftçi ve Fahrican Bayraktar'ı gözaltına aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu SDP üyesi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Şırnak ve Cizre'de 6 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...