05 Ağustos 2015 07:08

HDP'den Financial Times'ın Demirtaş röportajına düzeltme geldi

Demirtaş'ın PKK'nin misilleme taktiklerini 'kirli' olarak nitelendirdiği iddia edilen röportaja HDP'den düzeltme geldi. HDP'den yapılan açıklamada 'Sözleri hatalı aktaran gazeteciden düzeltme talep edilmiştir' denildi.

Paylaş

İngiltere'de yayımlanan  Financial Times gazetesinde yayınlanan röportajda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'nin saldırıları için "Kirli" ifadesini kullandığı iddiasına HDP'den yalanlama geldi.

HDP'den yapılan açıklama şöyle:

"Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın sözlerini hatalı aktaran gazeteciden düzeltme talep edilmiştir.

Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın Financial Times röportajındaki ifadeleri şu şekildedir: "Ceylanpınar'da da uyuyan, yatağında gece uyuyan 2 polis katledildi, o da çok provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve onu da büyük ihtimalle PKK'ye yakın kişilere yaptırdılar. Ve bir anda PKK'ye karşı büyük bir saldırı dalgası başladı.

Ayrıca röportajda geçen Doğubayazıt olayı, röportajdan 3 gün sonra olmuştur."

Gazetenin Ankara Muhabiri Alev Scott'un imzasını taşıyan ve BBC Türkçe'nin de aktardığı röportajda Demirtaş'ın Doğubayazıt'taki intihar saldırısı da dahil olmak üzere PKK'nin misilleme taktiklerini 'kirli' diye tanımladığı iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uyuşturucu kartelinin peşindeki polis helikopteri düştü: 15 polis öldü

SONRAKİ HABER

HDP heyeti Zergelê'de: Burada sivil katliamı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...