04 Ağustos 2015 18:25

Adana’da barış yürüyüşüne polis saldırısı

Paylaş

HDP Yüreğir İlçe Örgütü’nün AKP’nin savaş hamlesine karşı barış talebiyle gerçekleştirdiği yürüyüşe polis saldırdı. 

Adana’da HDP Yüreğir İlçe Örgütü barış için 19 Mayıs Mahallesi’nden 19 Mayıs Semt Parkı’na yürüyüş düzenlenmek istendi. Mahalleyi ablukaya alan polisin, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine görüşmeler gerçekleştirildi, ancak sonuç alınamadı. Yürümekte ısrar eden kitleye, polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin attığı gazdan çok sayıda yurttaş etkilenirken, HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Leyla Arslan da gazdan dolayı baygınlık geçirdi. 

Mahalle esnafı, polisin müdahalesine tepki gösterirken birçok esnaf kepenk kapattı. Polise taşlarla karşılık veren kitle ara sokaklara dağılarak polisle uzun süre çatıştı. Polisin mahalleyi terk etmesi ile kitle 19 Mayıs Semt parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından Adana’da katledilen Mazlum Akay’ın annesi Ayşe Akay kısa bir konuşma yaparak, polisin müdahalesini kınadı. Çocuğunun “faili meçhul” cinayete kurban gittiğini söyleyen Akay, katillerin bir an önce bulunup yargılanmasını istedi. AKP’nin tarihinin katliamlar ile dolu olduğunu belirten Akay, savaşın bir an önce durmasını istedi. 

HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Leyla Arslan da polisin saldırısını kınayarak, en demokratik haklarının bile gasp edildiğini belirtti. Geçici savaş hükümeti AKP’nin 7 Haziran genel seçimlerinden sonra Kürt halkına savaş açtığını söyleyen Arslan, AKP’ye şiddet ve savaş politikasında vazgeçme çağrısı yaptı. 

Açıklamanın ardından kitlenin dağıldığı sırada polis tekrar saldırdı. Bunun üzerine kitle Çukurova Caddesi’ni trafiğe kapatarak barikatlar kurdu. Polise taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren kitleyle polis arasındaki çatışmalar devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den RTÜK’e ‘dönüşümlü başkanlık’ önerisi

SONRAKİ HABER

Yozgat’ta keneden 2 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa