04 Ağustos 2015 17:56

Bavulda göç ölümle sonuçlandı

Paylaş

İspanyol yetkililer otomobilin bagajındaki bir bavul içinde ülkeye sokulmaya çalışılan bir kişinin havasızlıktan öldüğünü açıkladı. 27 yaşındaki göçmenin bulunduğu araba, Kuzey Afrika’daki İspanya toprağı Melila’dan hareket eden bir feribotla İspanya’nın Almeria kentine geçmiş.

Göçmeni bavulda İspanya’ya sokmak isterken ölümüne sebep olan Fransız pasaportlu kardeşi “Kazara ölüme sebebiyet vermek” ile suçlanıyor. Önceki gün de 4 göçmen İspanya’ya ait bir başka bölgeye yüzerek geçmek isterken boğularak öldü.
Afrika’nın iç kesimlerinden geldikleri anlaşılan dört göçmenin, denizden Fas’a komşu İspanya toprağı Ceuta’ya geçmeye çalıştıkları tahmin ediliyor. Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, aynı olayda üç göçmenin ise kurtarıldığı da kaydedildi.
Mayıs ayında da Fildişi Sahili’nden 8 yaşında bir erkek çocuk yine Ceuta’ya geçirilmek isterken sınırdaki aramalarda bir bavulun içinde bulunmuştu. Oturma izni verilen çocuk, İspanya’da yaşayan annesine teslim edilmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) 2013 yılında Afrika’nın kuzeyindeki İspanyol bölgeleri Ceuta ve Melila’ya en az 4 bin 300 kişinin girdiğini, oysa bir yıl önce bu rakamın 2 bin 804 olduğunu bildiriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan Şevket Hüseyin’i idam etti

SONRAKİ HABER

İncirlik’ten Suriye’ye ilk uçak havalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...