04 Ağustos 2015 17:22

Koç’tan dev Yunanistan hamlesi

Paylaş

Vehbi Koç’un 50 yıl önce kurduğu ve biri Yunanistan’da toplam 11 marinada 6 bin 58 yat bağlama kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük marina zincirlerinden Setur, Yunanistan’da 2 marinanın daha işletmesini almak üzere görüşmelere başladı. Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, “Setur’un 50 yıllık deneyimini yurt dışına taşıyoruz. Akdeniz çanağındaki marinaların tümüyle ilgileniyoruz” dedi.

PETROL KADAR DEĞERLİ

Özbey, marina işletmeciliğinin yanı sıra duty free işletmesi, acentacılık ve özel uçak kiralama alanında faaliyet gösteren Setur’un Kalamış Marina dahil yeni dönem planlarını anlattı. 2023 hedefleri kapsamında marina kapasitesini 30 bine çıkarmak isteyen Türkiye’nin şu anki kapasitesinin 20 bin olduğunu hatırlatan Özbey, şöyle konuştu: “Kurucumuz Vehbi Koç, bundan 50 yıl önce Setur’u kurarken, ‘Turizm petrol kadar değerlidir’ diyerek, sektörün ülke ekonomisi için önemine dikkat çekmişti. Bugün gelinen noktada turizm sektörünün Türkiye’ye her açıdan katkıları ortada.” 

KALAMIŞ’TA İHALE OLURSA BAKARIZ

Kalamış’ta belediye imar planında değişikliğe gidildiği için Setur’un da 664 milyon dolar işletme bedeliyle kazandığı ihaleden çekildiğini hatırlatan Üstün Özbey bundan sonraki sürece ilişkin şunları söyledi: “Şimdi ihalede ikinci olan şirket durumu değerlendiriyor. Eğer onlar da bu şartlarda olmayı istemezlerse üçüncüye gidilecek. İhalede ikinci ve üçüncünün de çekilmesi ve ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz. Şu anda denizseverlerin ihtiyaçlarının aksamaması için Kalamış’ta hizmete devam ediyoruz.” Rekabet Kurulunun Yıldız Holding’den aldıkları Beta ve Pendik marinalarının Koç Grubuna devrine onay vermemesi konusunda Özbey, “Henüz gerekçeli kararı görmedik. Gördükten sonra değerlendireceğiz” demekle yetindi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Su kaydırağından kayan çocuk havuzda boğuldu

SONRAKİ HABER

Domates hasadı buruk başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...