04 Ağustos 2015 15:26

Dershane yönetmeliği bu hafta yayınlanacak

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesinin (AYM) dershanelerin kapatılmasını içeren yasadaki bazı maddelerle ilgili verdiği iptal kararı sebebiyle sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini, karar ile ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardıklarını söyledi.

Bakan Nabi Avcı, Limak Ambassadore Boutique Hotel’de düzenlenen Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Avcı, AYM’nin dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi. Avcı, AYM’nin kararını göz önüne aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “AYM’nin kararı ile ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bu idari düzenlemeyi de sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Bununla ilgili yönetmeliğimizi gerekçeleri ile birlikte bu hafta içinde yayımlayacağız. Yönetmelik yayınlandığı zaman bütün AYM’nin gerekçeleri ve bizim yaptığımız düzenlemelerin hangilerinin nasıl karşılık geldiğini hep birlikte göreceğiz. Şu anda mevzuatımızda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunumuzda ve ona dayalı olarak tutulmuş olan yönetmeliklerimizde ‘dershane’ diye bir kurum yok. Hukuki boşluk derken kastettiğimiz de bu. Dolayısıyla yasa ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül’e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesinin kararında da işaret edilen genişlikte bir nevi çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık. Dolayısıyla yönetmelik yayınlandığı zaman halen dönüşmemiş olan kurumlarımız da bu yasal çerçevede faaliyetlerini sürdürecektir” dedi.

Rotasyona tabi öğretmenlerin atanmasına yönelik ise Avcı, “Yapılan müracaatları değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir nedenle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek bütün öğretmenlerimizin durumlarını içeren bir simülasyon yaptık. Bunun neticesinde aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel hedefler bu similasyondan çıkmıyor. O nedenle bu konuyu Başbakanımıza da arz ettim, Başbakanımızın tavsiyeleri ve yaptığımız değerlendirmeler sonucunda rotasyon uygulanmamasına karar verdik” ifadelerini kullandı. (Ankara/CİHAN)


DERSHANE VE OKULLARA BASKIN

Asaray’da polis tarafından Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen özel okul ve dershanelere polis tarafından operasyon düzenlendi. Polis, baskın yaptığı okul ve dershane binalarında arama başlattı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, dün saat 10.30 sıralarında Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen 1 özel okul, 1 özel kolej ve 2 dershaneye operasyon düzenlendi. Polis, baskın yapılan okul ve dershane binalarında arama yaptı. (Aksaray/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddete karşı iş bırakana ceza

SONRAKİ HABER

Hakkari ve Kars valilikleri de 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...