04 Ağustos 2015 14:03

PEN: Türkiye’yi savaşa mahkum etmeyin

Paylaş

PEN Türkiye Merkezi, ülkeyi yönetenleri barış dilini kullanmaya çağırdı. Hükümetin Türkiye’yi savaşa sokmak istemesine karşı 7 Haziran seçimlerini hatırlatan PEN, Türkiye’nin barıştan ve demokrasiden yana tercih yaptığını belirtti. 

Hükümet yetkililerinin ve siyasi partilerin erken seçim hazırlıklarını sürdürmelerini de eleştiren yazarlar, “sanki seçimler hiç olmamış gibi  yeni bir erken seçim hazırlıkları sürdürülmekte; barış süreci sona erdirilmekte; demokratik hedefler yok sayılmakta; siyasi partiler  ve seçmenleri birbirine düşürülmekte; oy kapmada şiddet eylemlerinden, şiddet söylemlerinden medet umulmaktadır” sözleriyle erken seçime karşı olduklarını ve seçim sonuçlarına, halkın iradesine sadık kalınması gerektiğini düşündüklerini açıkladılar. 

PEN Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Oral’ın imzasını taşıyan yazılı açıklamada, öldürülen asker ve gerillalar için de “hepsi bizim çocuklarımız. PEN Yazarlar  Derneği olarak  ölen her çocuğun acısını yüreğimizde duyarken,  ölüme gönderilen, öldürülen gençler üzerinden siyaset yapanları lanetliyoruz.” denildi. Açıklamanın devamında ise PEN, Türkiye’yi savaşa mahkum etmemek için meclisi göreve çağırdı;  “savaş naraları atmak, siyasi  nutuklarla , kin nefret sloganlarıyla düşmanlığı tahrik etmek, şiddeti  tırmandırmak yerine, silahların bırakılmasını talep ediyoruz.  Barış sürecine dönmek, barış dilini kullanmak,  vicdan sesine kulak vermek,  Türkiye Cumhuriyeti'ni   iç ve dış savaşlara mahkum etmemek üzere Meclis'i göreve çağırıyoruz. Ülkeyi Yönetenleri Barış Dilini Kullanmaya çağırıyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de nöbet kulübesine bombalı saldırıda 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

SeraPool işçilerinden barış yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...