04 Ağustos 2015 13:40

Antep’te DBP binasına silahlı saldırı

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şehitkâmil ilçe binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Dün gece saat 02.30 sıralarında bir araçtan iki el silah sıkılan ilçe binasının kepengi delindi, camları kırıldı. Olay anında binanın kapalı olması nedeniyle kimse zarar görmedi. 

KAMERA KAYITLARI VAR

Saldırının ardından parti binasında görüştüğümüz DBP ilçe yöneticileri, sabah binayı açmakla görevli kişinin gelmesiyle olaydan haberdar olduklarını belirtti. Hemen polise haber verdiklerini ve kamera kayıtlarını çıkardıklarını belirten parti yöneticileri, kamera görüntülerine göre olayın gelişimini şöyle anlattı; “Gece 02.30 sıralarında bir araç partinin önünden geçerken yavaşlıyor ve az aşağıda duruyor. İçinden tahminen iki el ateş edildiği görülen aracın plakası ise bu görüntülerde belirgin değil.”

Antep’te 6-8 Ekim Kobanê ile dayanışma eylemlerine dönük saldırıların gerçekleştiği günlerde de DBP ilçe binaları yakılmış, polisin saldırganları önlemeye dönük hiçbir girişimi olmaması tepki toplamıştı. Olayı duyarak ilçe binasına gelen partililer, “Polis isterse saldırıyı yapanları yakalayabilir” dediler. Kamerada aracın görüldüğünü, daha detaylı bir incelemeyle plakasının tespit edilebileceğini ve saldırıdan sonra trafikte takibinin yapılıp nereye gittiklerinin de görülebileceğini belirten partililere göre bu saldırı da son dönem partilerini hedef gösteren açıklamaların bir yansıması. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enpay'da işten atmalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Milliyet yönetiminden çalışanlarına kılık kıyafet genelgesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...