04 Ağustos 2015 11:34

'Oğlumu sırtlayıp köyümün topraklarına gömeceğim'

13 HPG ve YPG/YPJ'linin cenazesi hala bir TIR'ın içinde bekletilirken, aileler ise devletin cenazeler üzerinden politika yürütmesine isyan etti. Sınırda cenazesi bekletilen YPG'li Ferit Öner'in annesi Hawa Öner, 'Oğlumu sırtıma alıp, köyümün topraklarına defnetmeyi, üzerinde ağıtlar yakmayı istiyorum' dedi.

Paylaş

Rojava ve Şengal'de IŞİD'e karşı girilen çatışmada yaşamını yitiren HPG ve YPG/YPJ'li savaşçıların cenazeleri Habur Sınır Kapısı'nda 10 gündür TIR kasasında bekletilmeye devam ediyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde süresiz nöbet eylemi sürerken, pasaportları olan aileler ise Habur Sınır Kapısı'nda kavuran sıcaklara rağmen içinde çocuklarının cenazelerinin olduğu TIR'ın önünde bekleyişlerine devam ediyor. Fazile Coşkun, 10 gündür çocuğunun cenazesini memleketine götürmek için bekleyen annelerden sadece biri. Önce KDP tarafından Semalka Sınır Kapısı'ndan cenazelerin 3 gün geçirilmediğini belirten Coşkun, "Şimdi de Türkiye bırakmıyor. Böyle bir acımasızlık olur mu? Çocuklarımızın cenazesi çürümeye başladı. Tek isteğimiz onları toprakla buluşturmak" dedi. 

'HALKIN SİNİR DAMARLARIYLA OYNUYORLAR' 

Cenazelerin bekletildiği ilk günden bu yana sınırda olduklarını söyleyen Coşkun, günlerdir cenazelerin geçirilmesi için aranmadık kurum ve kişi bırakmadıklarını ancak dönen cevapların hep olumsuz olduğunu söyledi. Coşkun, hükümetin 13 cenaze üzerinden savaş politikası yürüttüğünü kaydetti.

Coşkun, "Halkın sinir damarlarıyla oynuyorlar. Çocuklarımızı bu TIR kasasında çürütüp sinirlerimizi bozmak istiyorlar. Tek neden provokasyon, bunların hiç acıması yok. Kendi politikaları için kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Çoluk çocuğa tecavüz eden, babalarını gözlerinin önünde katleden DAİŞ çetelerine karşı savaşan çocuklarımıza, Erdoğan'ın düşmanlığı niye? Ona ne oluyor? DAİŞ'le bağlantısının olmadığını söylüyor. O zaman onlara karşı savaşan çocuklarımıza minnettar olması gerekir" dedi. Coşkun, 11 gün değil 11 yılda olsa çocuğunun cenazesini almadan sınırdan ayrılmayacağını ifade etti.

'OĞLUMU SIRTLAYIP KÖYÜMÜN TOPRAKLARINA GÖMECEĞİM' 

Hastalığına rağmen tüm olumsuz koşullara aldırış etmeden yaşamını yitiren çocuğu YPG'li Ferit Öner'in (Berxwedan Eylem) cenazesini almak için direnişte olan Hawa Öner de, çocuğunun cenazesini almadan bir yere ayrılmayacağını aktardı. Öner, "Oğlumu sırtıma alıp, köyümün topraklarına defnetmeyi, üzerinde ağıtlar yakmayı istiyorum. Onun ve arkadaşlarının bir kasanın içinde öylece kalmasını yüreğim kaldırmıyor. Bizden ne istiyorlar anlamadım, yıllardır düşman bildiler, düşman olmaya da devam edecekler" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Yol’a karşı çıkan işletmecinin pansiyonu kapatıldı

SONRAKİ HABER

Askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa