04 Ağustos 2015 11:03

Yeşil Yol’a karşı çıkan işletmecinin pansiyonu kapatıldı

Karadeniz’de 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi’nin Kavrun Yaylası güzergahındaki çalışmalarına tepki gösteren bir kişinin pansiyonu, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

Paylaş

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Yeşil Yol projesine karşı ilk tepkinin gösterildiği ve iş makinelerinin durdurulduğu Yukarı Kavrun Yaylasında özellikle projeye karşı çıkan vatandaşların pansiyon ve evleri, Jandarma ekiplerince kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle inceleme altına alındı. Sayıları 10’u bulan ev ve pansiyon için tutanak tutuldu. Yeşil Yol projesine karşı çıkan vatandaşlar için ‘Lüks araçları ile gelip çalıp oynayacaklar, ahkam kesecekler’ eleştirilerinde bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya sözlerinden dolayı tepki gösteren kişiler de cezalandırılmaya başlandı.

Şazine Şahin’e ait 23 yıllık pansiyon, Rize Valiliği İl Özel İdaresi tarafından işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlenerek kapatılan ilk yer oldu. Şazine Şahin’in her yıl yenilenen işletme ruhsatı başvurusuna bu yıl olumlu cevap verilmediği ortaya çıktı. Pansiyonu mühürlenen Şazine Şahin, katıldığı bir Yeşil Yol eyleminde projeye karşı çıkan Rize Valisi Ersin Yazıcı için ‘Yayla Kavrun yaylası, bırak çiçekler açsın. Valimize dargınız, yaramıza tuz bastı’ türküsü söylemişti.

'AK PARTİ'YE DESTEK VERDİM AMA PİŞMANIM'
1993 yılında bu yana pansiyonla gelen misafirlere hizmet verdiklerini ifade eden Şazine Şahin, “Yeşil Yol eylemlerinde bulunduğum için mi bu kapatılma kararı yapıldı bilemem ama Yeşil Yol’a da beni kurban seçmiş olabilirler. Her yıl işletme ruhsatı alıyordum. Bu yıl da işletme ruhsatı için müracaat ettiğim gün pansiyonum işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Yeşil Yol’un Kavrun Yaylası'na ciddi zarar vereceğini düşünüyorum. Mağdur ediliyoruz. AK Partiye çok destek verdim ama pişmanım. Denetlemeye geldiler, vergi levhamı ibraz ettim ve bana hiçbir şekilde haber verilmeden pansiyonumu kapattılar. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İlk önce Allah’a sonra adaletimize güveniyorum.” dedi.

Yeşil Yol’u zorbalıkla yapmaya çalışıyorlar

Çamlıhemşin halkı: Projenin adı yeşil ama özü kara

Rabia Nine: Torunlarım için direneceğim

Şazine Şahin’in abisi Yalçın Şahin de pansiyonu bir süre kendisinin işlettiğini ve sonrasında kız kardeşine devrettiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Beni Yeşil Yol eylemlerine destek verdiğim için provokatör, günah keçisi ilan ettiler. Pansiyon, kız kardeşim Şazine Şahin adına kayıtlı olmasına rağmen benim pansiyonummuş gibi gösterilerek kapatıldı. AK Partiliydim ben. Yıllarca meclis üyeliği yaptım ama dün itibariyle AK Parti ile bağımı kestim. Bugün partiye giderek istifa dilekçemi de vereceğim. AK Parti’nin akı gitmiş karası kalmış ve insanları karalaması kalmış. Ben bir AK Partili olarak artık bunu hissetmeye başladım. Cumhurbaşkanımız yukarı makamlara çıktı ama aşağıyı işi bilmeyenlere teslim etti. Biz Yeşil Yol projesine karşı değiliz. Biz yaylalarımızı bozdurmamak için uğraşıyoruz. Yaylayı ortadan bölen projeye karşıyız. Pansiyonumuzu Rize Valisi talimatla kapatmıştır. Bunca insanı mağdur etti. Tüm yetkiler valinin elinde ama yukarıda Allah var bakalım bu konuda seni affedecek mi? Yalçın Şahin adına AK Parti ve valilik zaten bir karalama başlatmış. Kavrun Yaylası’nda ruhsatsız 14 işletme var sadece benim işletmem kapatıldı. Benim pansiyonumun arkasında AK Parti Çamlıhemşin meclis üyesi birisinin inşaatı var orası da ruhsatsız. Eski muhtarın işletmesi ruhsatsız, vergi numarası dahi yok. Hiçbiri hakkında işlem yapılmadı.”

AKP'Lİ YÖNETİCİLERİN DE RUHSATSIZ YAPILARI VARMIŞ
1995 yılında sit alanı ilan edilen bölgede yıllardır yaşadıkları yaylalara ev, pansiyon, otel gibi yapılan inşa eden kişiler hakkında sit kanununa muhalefet kapsamında davalar açıldı, ancak aralarında AKP'li yöneticilerin de işletmelerinin bulunduğu, bu yapılar hakkında açılan davalarda herhangi bir sonuç sağlanamadığı kaydedildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Davutoğlu'ya Zergelê'yi sordu

SONRAKİ HABER

'Oğlumu sırtlayıp köyümün topraklarına gömeceğim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...