04 Ağustos 2015 09:01

HDP-HDK bileşenleri, 'çift taraflı ateşkes' ve 'saldırılara karşı kenetlenme' çağrısı yaptı

HDP ve HDK bileşenleri, son dönemlerde HDP'ye yönelik artan saldırılar karşısında 'kenetlenme', yürütülen savaş konseptine karşı ise emek, barış ve demokrasi güçlerine barış mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı.

Paylaş

HDP ve HDK eş başkanlarının katılımıyla HDK-HDP bileşenlerinin HDP Genel Merkezi'nde dün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında emek, barış ve demokrasi güçlerine barış mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Nejla Kurul, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, Sosyalist Dayanışma Platformu sözcüsü Mert Büyükkarabacak, Toplumsal Özgürlük Parti (TÖP) Girişimi sözcüsü Perihan Koca, Kaldıraç Temsilcisi Hakan Dilmeç, Partizan Temsilcisi Cevahir Vurucu, Marksist Tutum Temsilcisi Eylem Pınar'ın katıldığı toplantıdan sonra şu ortak bildiri yayımlandı:

"HDK-HDP bileşenlerinin temsilcileri, genel başkanları, eşsözcüleri ve eş genel başkanları olarak, Suruç katliamında yaşamını yitiren 31 sosyalist genci anıyor, bu katliamın arkasındaki bütün ilişkiler açığa kavuşturuluncaya ve adalet sağlanıncaya değin mücadeleyi yürüteceğimizi ifade ediyoruz. Hükümetin bu katliamdaki sorumluluğunu örtmek için katliamı unutturmasına, yaşamını yitiren gençlerimizi ve hatta HDP'yi bu katliamın sorumlusu ilan etmesine izin vermeyeceğiz.

Yine, Kandil Bölgesinde yer alan Zergele Köyü'nde uçaklarla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 10 köylüyü anıyor, ailelerinin ve Kürt halkının büyük acısını paylaşıyor, bu katliamı lanetliyoruz.

Bir süredir kan, çatışma, ölüm ve savaş iklimine sokulan ülkemizi bu iklimden çıkartacak barış, eşitlik, özgürlük mücadelesinde birlikte yürüyeceğiz.

Geçici AKP hükümeti, Saray'ın savaş ilanıyla birlikte kalıcı ve fiili bir hükümete dönüştürülmek istenmektedir. Erdoğan'ın ilan ettiği savaşla birlikte toplumumuzun barış umutları bir kez daha bastırılmakta, politik hak ve özgürlükler askıya alınmaktadır. Bu karanlık gidişi durdurmak için "çift taraflı ateşkes ve Dolmabahçe Mutabakatı zemininde müzakerelere geri dönüş" çağrısını yapıyoruz. Bu hedefle barış mücadelesini bulunduğumuz bütün alanlarda yükselteceğiz. AKP'nin izlediği 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını tanımama, HDP'yi yıpratma, halklarımızın barış isteğini tanımama siyaseti kaybedecektir.

Bu savaş politikasının hedefinde, esas olarak, seçimlerde etrafında birleştiğimiz Halkların Demokratik Partisi (HDP) bulunmaktadır. HDP'yi kapatmak, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'a siyasi yasak getirmek, HDP milletvekillerine komplolar kurmak gibi saldırılara karşı kenetlendiğimizi belirtmek isteriz.

HDK ve HDP'nin bütün bileşenleri bu saldırılara karşı birlikte mücadeleyi yükseltecektir. Emek, barış ve demokrasi güçlerini de barış mücadelesini yükseltmeye ve HDP'yle dayanışmaya çağırıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye oy verenlere 'şerefsiz' diyen Bahçeli hakkında suç duyurusu yapıldı

SONRAKİ HABER

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...