04 Ağustos 2015 06:33

Şırnak'ta patlama: 2 asker hayatını kaybetti

Şırnak merkeze bağlı Milli Karakol sorumluluk bölgesinde yol kontrolü sırasında el yapımı patlayıcının patlaması sonucu bir jandarma uzman çavuş ile bir jandarma er hayatını kaybederken, bir jandarma erbaş ve bir köy korucusu yaralandı.

Paylaş

Şırnak merkez ve Balveren beldesi arasında sabah saat 07.00-07.30 sıralarında rutin yol kontrolü yapmak için Balveren Milli Jandarma Karakolu'ndan çıkan askerlerin araçlarının geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Patlamada, bir jandarma uzman çavuş ile bir jandarma er hayatını kaybederken, bir jandarma erbaş ve bir köy korucusu yaralandı.

Patlama, Balveren beldesine yakın bir alanda geçekleşirken, çevrede bulunan yurttaşların verdiği bilgilere göre, rutin yol kontrollü yapan asker ve korucuların araçlarının geçişi sırasında şiddetli bir patlama sesi geldi ve patlamanın ardından, geriden gelen zırhlı araçlara ağır silahlara ateş açılmasıyla çatışma çıktı.

Yine olay anında araçlarıyla Uludere güzergahından Şırnak'a seyahat eden yurttaşların aktardığı bilgilere göre, olaydan yarım saat sonra 3 ambulansın patlama alanına geldiği ve çok sayıda yaralının ambulanslarla Şırnak merkeze taşındığı belirtildi.

Patlamadan sonra Araköy (Qanya Qıran) mevkiinde çatışma çıktı. Çatışmanın yaşanması ile birlikte Balveren Milli Jandarma Karakolu'ndan Qanya Güzé alanına top ve obüs atışı yapılırken, çatışma alanına Kobra tipi helikopterlerin gittiği aktarıldı.

Patlama ve çatışmanın yaşandığı Şırnak-Uludere yolu trafiğe kapatıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet Yazarı Ayşe Yıldırım, TSK'nin vurduğu Zergele köyünü yazdı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: 'Size savaş yaptırmayacağız' sloganıyla sahaya ineceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...