03 Ağustos 2015 17:11

Silvan'da baraj şantiyesine ve karakola saldırı

Silvan'ın Bayrambaşı(Sedeqnê), Boyunlu (Boşat) ve Babakaya (Şevlera) köyleri arasında kalan Silvan Barajı şantiyesine ve şantiye güvenliğini sağlayan kalekola HPG'liler tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı(Sedeqnê), Boyunlu (Boşat) ve Babakaya (Şevlera) köyleri arasında kalan bölgede doğayı katletmesine, şantiye etrafında bulunan evlere zarar vermesine ve tüm tepkilere rağmen yapımına devam edilen Silvan Barajı şantiyesine ve şantiye güvenliğini sağlayan kalekola akşam saatlerinde HPG'liler tarafından saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere akşam 19.00 sıralarında düzenlenen saldırı sonucu meydana gelen çatışma yaklaşık bir saat sürerken, çatışmada can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi edinilemedi. Çatışmanın ardından bölgede küçük çağlı yangınların çıktığı ve yangınların söndüğü kaydedildi. Aynı bölgeye giden yol üzerinde bu sabah askeri araç geçişi sırasında patlama meydana gelmiş ve zırhlı araç kullanılamaz hale gelmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

KESK üyelerine Ankara'daki polis saldırısı İstanbul'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

HDP'ye oy verenler Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa