03 Ağustos 2015 15:26

Gabar Dağı'nda top atışları sonrası yine yangın çıktı

Gabar Dağı'da daha önce askerler tarafından çıkarılan yangınların söndürülmesine izin verilmezken bu sefer Kızılsu Köyü civarlarında askerlerin attığı havan topları yüzünden yangın çıktı.

Paylaş

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan Görmeç Jandarma Taburunda 30 Temmuz'da HPG'liler tarafından düzenlenen saldırı sonrasında helikopterlerin bombalandığı alanlardaki yangınların söndürülmesine izin verilmezken askerlerin havan atışları farklı bölgelerde de yangın çıkardı.

Bugün saat 14.00 sıralarında Kızılsu Jandarma Karakolundan yapılan top atışları neticesinde Kızılsu'nun 2 kilometre ötesinde bulunan Kavuncu ve Tekçınar köyleri başta olmak üzere birçok alanda yangın çıktığı belirtildi. Etrafta yaşayan yurttaşların yangını söndürmesi askerler tarafından engelleniyor.

Öte yandan Gabar dağının bir diğer yüzünün bulunduğu Fındık beldesinde de daha önce çıkan yangının bir kısmının yurttaşlar tarafından askerlerin engellemesine rağmen kısmen söndürüldüğü ve söndürme esnasında bir yurttaşın kayadan düşerek yaralandığı öğrenildi.

Fındık beldesinde yaşayan yurttaşlar koyunlarını otlatmak için mezralarına gitmek istediklerinde dahi askerlerin "Güvenlik Bölgesi" engeli ile karşılaştıklarını belirterek sınıra yaklaştıklarında askerlerin ateş açtığını vurguladılar. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Van'da Barış Anneleri savaşa karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

KESK üyelerine Ankara'daki polis saldırısı İstanbul'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...