03 Ağustos 2015 12:50

Ankara'da kaldırımlar parsel parsel kutulandı

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kaldırımları işgal eden 'Yeni Nesil Büfe'lerine yenisi eklendi. Bu kez banka ve ATM’lerin çok olduğu Kızılay meydanına Mentors adlı şirketin yaptırdığı ‘gizemli’ beyaz ATM’ler yerleştirildi.

İlbak Holding’e “Yeni Nesil Büfe” adında büfe yaptıran ve işletmesini veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, kaldırımları büfelerle işgal etmeye devam ediyor. Belediyenin yeni kaldırım işgali henüz faaliyete geçmeyen ve vatandaşların ne olduğunu anlayamadığı ATM kutularıyla oluyor. Kutuların henüz bağlantısı yapılmadı ve üzerinde herhangi bir şey yazmıyor. Kızılay Meydanı’na yerleştirilen yeni ATM kutuları vatandaşların geçişlerini engelliyor. Meydan da birçok banka ve ATM’si bulunmasına rağmen belediyenin bu yeni ATM kurularına neden ihtiyaç duyduğu ise akıllarda soru işareti olarak duruyor.

KALDIRIMLAR BANKALARA KURBAN

Mentors Danışmanlık Mimarlık İnşaat Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şirketi’ne yaptırılan ATM’lerin ne zaman faaliyete geçeği bilinmiyor. Şirket ATM’lerini belediyelerin neden sipariş ettiğini şöyle açıklıyor: “Son zamanlarda yaygınlaşan ve şehrin modern dokusuna uygun, standart görünüm sağlamayı hedefleyen, belediyeler tarafından da tercih sebebi olan çoklu ATM kabin imalat ve projeleri yürütmekteyiz.” Bu siparişlerden yararlanacak kesimin halk olmadığı ise şirketin şu ifadeleriyle ortaya çıkıyor: “Bankalar, yurt çapında ATM ağlarını gün geçtikçe fizibiliteler ve bütçeler çerçevesinde artırmak için yoğun çaba sarf etmekteler.”

RANT MI, EK GELİR Mİ?

Söz konusu ATM’leri Ankara kaldırımlarına ne kadar bedel ödeyerek yerleştirdiği belirli olmayan şirket belediyenin de bundan rant sağlayacağını açıklıyor: “Arsa ya da gayrimenkulü olan müşterilerimizi, bankanın ihtiyacı doğrultusunda ATM kurulması konusunda ortak noktaya getirmeye çalışıyoruz. Gerek bankanın gerekse de müşterilerimizin çıkarlarını gözeterek, rayiçlere uygun kira bedelleri ve sözleşme şartlarıyla arsa ya da gayrimenkul üzerinde ATM kurulum projesini yürütüyoruz. ATM kuruluma uygun geniş alanlara sahip Özel Kurumlar (Telekom, AVM, Market vb…) Belediye, Milli Emlak, Kaymakamlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ortak projeler geliştirerek bir yandan kira geliri ile bütçelerine ek gelir sağlamakta diğer yandan da banka tarafında ATM ağının yaygınlaşması konusunda yardımcı olmaktayız.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz'da halk otobüsü devrildi: 10 yaralı

SONRAKİ HABER

Kapital'in çevirmeni Alaattin Bilgi toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...