03 Ağustos 2015 06:00

HDP mitingine katılıp flama taşımak da suç kapsamına girdi!

Paylaş

Adana'da HDP mitingine katılan ve gözaltı operasyonları kapsamında gözaltına alınan Metin Baran adlı gencin katıldığı demokratik eylem ve etkinlikler yasadığı gösterilirken, HDP'nin seçim çalışmaları ise "Terör örgütü faaliyeti" olarak gösterildi.

Adana'da 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen HDP mitingine katılan 20 yaşındaki Metin Baran, mitingde bayrak ve poster taşıdığı için gözaltı operasyonları kapsamında gözaltına alındı. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Baran'ın katıldığı demokratik eylem ve etkinler yasadığı, HDP'nin seçim çalışmaları ise "Terör örgütü faaliyeti" olarak gösterildi.

'SOMUT DELİLLER OLMADAN İNSANLAR MAĞDUR EDİLİYOR'

Baran'ın Avukat Vedat Özkan, Sulh Ceza Mahkemelerinin şu anda Özel Yetkili Mahkemeler ile DGM'lerin de üstünde bir hukuku çiğnediğini belirterek, yapılan gözaltıların tamamının hukuksuz olduğunu söyledi. HDP mitinge katılıp poster ve bayrak taşıyan bir kişinin gözaltına alınıp, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin anlaşılmaz olduğunu dile getiren Özkan, geçici AKP iktidarı talimatıyla ve kolluk güçleri aracığıyla hukukun siyasallaştığını, somut deliller olmadan insanların mağdur edildiğini belirtti. 

'KCK OPERASYONLARININ ÜSTÜNDE BİR DALGAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Son bir hafta içerisinde Adana'da yüzlerce kişinin gözaltına alındığını ifade eden Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özellikle çocuk ve gençlerin gözaltına alındığını vurguladı. 2010 yılında yapılan KCK operasyonlarını aşan bir operasyon dalgası ile karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Özkan, "Daha birkaç ay önce mitinglerde binlerce kişinin elinde olan bayrak, poster ve flamalar suç sayılmazken, şuan ise mitinglerde bu poster ve bayrakları açan yurttaşlar gözaltına alınıyor ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ediliyor" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'la müzakere eden devletin şuan posterini açıp, kitaplarını okuyan insanları gözaltına aldığını ve tutukladığının altını çizen Özkan, operasyonların bir an önce durulmasını istedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Plakasız araçların amacı yeni faili meçhul infazlardır'

SONRAKİ HABER

DBP ve HDP'li seçilmişler Mardin ve Şırnak valilik binalarını işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...