02 Ağustos 2015 17:01

Şirinevler Meydanı'nda barış eylemi

Paylaş

HDK İstanbul 3'ncü Bölge İl Koordinasyonu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve geçici AKP hükümetinin savaş politikalarını düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. "Size savaş yaptırmayacağız" şiarıyla Şirinevler Meydanı'nda yapılan açıklamaya, yüzlerce yurttaş katıldı. "Size savaş yaptırmayacağız. Kürt Halk Önderi'ni özgürleştireceğiz" ve "AKP'nin kirli politikalarına karşı halklar serhildana" pankartları açılan açıklamada, "Be serok jîyan nabe", "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Hak hukuk HDK ile gelecek" ile "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı.

'YILLARDIR BOMBALADINIZ NE KAZANDINIZ?'

"Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Asker, gerilla ölümlerine son" dövizlerinin taşındığı açıklama, yapılan oturma eyleminin ardından başladı. Açıklama öncesi konuşan Güneydoğu Dernekleri Başkanı Hakim Baş, halkların barışa omuz vermesi gerektiğini ifade ederek, Kürt halkının savaşa inat barışı savunduğunu kaydetti. Baş, Suruç katliamıyla başlayan katliamların halen devam ettiğini vurgulayarak, "Birlik olmazsak birileri savaştan nemalanacak. Türkiye'deki halklar olarak bizler savaş istemiyoruz. Yıllardır halkların üzerine bombalar yağdırdınız ne kazandınız? Azınlık hükümeti olduğunuz için savaş çıkarıyorsunuz. Ama size savaş yaptırmayacağız" dedi.

Kürdistan'da sivil katliamların derhal durdurulmasını isteyen Baş, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki barış süreci ve müzakerelerin gözetim altında yapılması gerektiğinin altını çizen Baş, "Bu gözlemci grup halklar için barışı sağlasın" dedi. 

'TÜRKIYE VE ORTADOĞU HALKLARI KARANLIĞA ÇEKILMEYE ÇALIŞILIYOR'

Ardından açıklamayı yapan HDP Gençlik Kolları üyesi Remzi Kuroğlu, Türkiye ve Ortadoğu halklarının karanlığın içine çekilmeye çalışıldığını kaydetti. "Barışın sesini yükseltmek için bir arada ve alanlarda olacağız" diyen Kurtoğlu, savaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel kaygıları sonucu başladığını ifade etti. Barışı yükseltmenin halkların elinde olduğunu söyleyen Kuroğlu, "Savaşı kışkırtanlar daha önce Diyarbakır'da sonra da Suruç'ta katliam bombaları ile kaos ortamı yarattı. Bu savaşın vahşeti daha dün Zergelê köyünde ortaya çıktı. 8 sivilin yaşamını yitirdiği katliamı kınıyoruz" dedi. 

Savaşın sona ermesi için acilen PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin derhal başlaması gerektiğinin altını çizen Kuroğlu, sorumluları göreve çağırdı. Açıklamanın ardından pankartlarla ilçe binasına yürümek isteyen yurttaşlar, polis engeline takıldı. Kitle pankartları indirerek "Bijî serok Apo" sloganı eşliğinde ilçe binasına yürüdü (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da barış için yürüyen yurttaşlara polis saldırısı

SONRAKİ HABER

'Türkiye halkları evlatlarını kirli zihniyete kurban etmemeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...