02 Ağustos 2015 15:15

Geçişine izin verilmeyen cenazeler için süresiz nöbet eylemi

Paylaş

Habur Sınır Kapısı'ndan geçişlerine izin verilmeyen 13 HPG ve YPJ/YPG'li savaşçısının cenazesini almak için 8 gündür protesto gösterisi yapan aileler, eylemlerini süresiz nöbet eylemine dönüştürdü. 

AKP hükümetinin talimatıyla 13 HPG ve YPG/YPJ'linin cenazelerinin Habur'dan geçişlerine izin verilmemesi üzerine sınırın hem bu tarafında hem de diğer tarafında ailelerin bekleyişi sürüyor. Cenazelerin tutulduğu İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda aileler, MEYA-DER temsilcileriyle bekleyişini sürdürürken, 8 gündür Şırnak'ın Silopi ilçesinde protesto gösterileri yapan aileler de, Başverimli beldesinde eylemlerini süresiz nöbet eylemine dönüştürdü. 

Şırnak DBP Eş Başkanı Salih Gülenç, halkın Başverimli beldesini mücadele kalesine dönüştürdüğünü belirterek, "Kürt halkının onuru burada onurumuzu almadan buradan gitmeyeceğiz" dedi. 

'BU TUTUM AKP-DAİŞ IŞBIRLIĞININ GÖSTERIYOR'

Nöbetteki yurttaşları ziyaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, halkın direnişini selamlayarak, "Bizim en değerli varlığımız şehitlerimizdir. İnsanların inançları ne olursa olsun, devlet, inançlarına göre defnedilmelerine izin vermek zorundadır" dedi. AKP ve IŞİD  arasındaki işbirliğine dikkat çeken Uca, "Devlet cenazelerin geçişini engelleyerek DAİŞ ile yaptığı işbirliğinin devam ettiğini ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu. Uca, ailelerin cenazeleri almakta karlı olduğunu belirterek, "Bizler de ailelerimizi hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'daki ev baskınlarında 18 gözaltı

SONRAKİ HABER

Onur Festivali’nde Türkiye protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...