02 Ağustos 2015 08:44

Demirtaş: Davutoğlu, 'Bize silah sıkmayana biz de sıkmayız' demeli

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı'nın Zergelê köyü katliamını yaptığı açıklamayla doğruladığını belirterek, HDP'nin Zergelê'de incelemede bulunacağını söyledi. Saray dışında herkesin barış istediğinin altını çizen Demirtaş, 'Kandil'i dümdüz edene kadar operasyonlar devam edecek' diyen Davutoğlu'nun 'Bize silah sıkmayana biz de sıkmayız' demesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş

HDP il eş başkanları toplantısı öncesi HDP Genel Merkezi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Zergelê köyünde gerçekleştirilen katliamı İçişleri Bakanlığı'nın da doğruladığına belirterek, "Bombardımanın yaşandığı yere heyet göndereceğiz" dedi. Demirtaş, "Analar ağlamasın diye başlattığımız bir süreçte, iktidar uğruna her gün anaların ağladığı bir sürece girilmiş durumda" diye konuştu.

SORUŞTURMA AÇILACAK PARTİ VARSA AKP'DİR

Parti kapatmaya ilişkin konuşan Demirtaş, "Ben kapatılacak demedim. Kapatılma çalışması var. 'Bir dava açabilirsek en azından hazine parasını alırız' diyorlar. Varsa bir hakkında soruşturma açılacak parti AKP 'dir. Roboski'yi, Gezi'yi yapan, 134 çocuğu sokakta katleden ve bununla gurur duyan onlardır. Her gün yurt dışına yasa dışı silah gönderen, DAİŞ terör örgütüne yardım eden onlardır" şeklinde konuştu. Demirtaş, Yargıtay'ın HDP hakkında açmış olduğu bir davanın olmadığını söyledi.

Gazetecilerin "Kandil'e gittiniz mi?" sorusuna Demirtaş, "Her gün savaş uçakları tarafından bombardımana tutulan sivillerin katledildiği bir yer, biz nasıl heyet gönderelim" şeklinde yanıt verdi. Demirtaş, PKK ve devletin elini derhal tetikten çekmesi gerektiğini söyledi. Her gün ölümlerin geldiği bir süreçte politika yapmanın zorlaştığını belirten Demirtaş, Türkiye toplumunun sesini yükseltmesi halinde barışın geleceğine dikkat çekti. Demirtaş, "Başbakan her gün çıkıp 'Kandil'i dümdüz edene kadar operasyonlar devam edecek' diyor. Başbakan bunları söylemek yerine, 'Bize silah sıkmayana biz de sıkmayız' demesi lazım. Hayatını kaybeden insanların hepsi bizim insanlarımız, bu ülkede omuzlarda taşınan her tabutun sorumluluğu siyasi iktidarındır" dedi.

'SARAY DIŞINDA HERKES BARIŞ İSTİYOR'

Bir an önce bir diyalog sürecine girilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, AKP çevrelerinin toplumu şiddet yanlısı ve barış yanlısı olarak bölmeye, yani AKP gibi Türkiye toplumunu kutuplaştırmaya çalıştığını belirtti. Demirtaş, "Türkiye toplumunun tamamı barış istiyor. Saray ve çevresi dışında herkes barış istiyor. Hiç kimse kin ve nefret ile birbirine yaklaşmamalı bu günler de geçer" ifadelerini kullandı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Atletizm dünyasını sarsan iddia: 'Madalyaların üçte biri şaibeli!’

SONRAKİ HABER

Ağrı'da bir evde katledilen Yaşar kardeşler toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...