02 Ağustos 2015 07:56

Afrika’da ilk NBA maçı!

Paylaş

NBA, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’dan sonra Afrika’ya da açılma planları çerçevesinde Cumartesi günü Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde özel bir gösteri maçı düzenledi.

Chris Paul’un öncülüğündeki Dünya Karması’nın, Luol Deng’in Afrika Karması’nı 101-97 yendiği maçta, Afrikalı NBA efsaneleri Hakeem Olajuwon ile Dikembe Mutombo da sahne aldı. 52 yaşındaki Olajuwon’un bloğu sonrası Mutombo’nun kendisiyle özdeşleşen “blok sonrası parmak sallama” hareketini yapması gecenin karelerinden biriydi. Olajuwon’un bloğunu takip eden hücumda da klasik post hareketlerinden birinin ardından geriye çekilerek attığı şutla kaydettiği basket büyük alkış aldı.

Dünya Karması’nda Bradley Beal 18, Chris Paul 12 sayı 7 asistle oynadı. Afrika Karması’nda ise Giannis Antetokounmpo 22, Luol Deng 20 sayı attı.

Maç sonrası konuşan Güney Sudanlı Luol Deng, “Çocukken hep basketbol oynamak isterdim ama NBA’i izleme ya da NBA oyuncularıyla tanışma fırsatım asla olamazdı. Şimdi Afrika’ya gelen bir takımın parçası olmak tarif edilemez” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice Belediyesi Eş Başkanı Erkuş tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kadınlar çekiç atmada tarihi rekor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...