01 Ağustos 2015 19:42

Adana'da ırkçı grup Diyarbakır plakalı otobüse saldırdı

Paylaş

Yeni Diyarbakır firmasına ait, Diyarbakır-Antalya seferi yapan 21 GB 688 plakalı yolcu otobüsü, Adana Merkez Otogarı'na girişi sırasında otogar önünde toplanan ırkçı bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

Otobüsün yolcularından Barış Anneleri aktivisti Cahide Akan, Adana'ya geldiklerinde D-400 Karayolu üzerinde bulunan Adana Merkez Otogarı'na girişleri sırasında ırkçı bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradıklarını dile getirdi. Akan, "Yüzlerce kişi vardı. Tam otogar girdiğimiz sırada bu ırkçılar bize taş ve sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında polis de oradaydı. Ama onlara müdahale etmedi. Şoför aracı hızlı bir şekilde otogara sürerek bizler kurtulduk. Araçta küçük çocuklar da vardı. Onlar da çok korktular. Polis gelip tutanak tuttu. Aracın tüm camları, silecekleri ve çamurlukları kırıldı. Bizler bu şekilde şu anda Antalya'ya doğru yol aldık" dedi.

Öte yandan Ankara, Konya ve İstanbul istikametinden gelen yolcu otobüslerinin bazı sivil araçlarca takip edildiği ileri sürüldü. Saldırı nedeniyle polis Adana Merkez Otogarı önünde güvenlik önlemi aldığı ve ırkçı grupların PKK aleyhinde slogan atarak dağıldı öğrenildi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da katledilen Göktürk'ü binler uğurladı

SONRAKİ HABER

Taşa 7 yıl, cephaneliğe beraat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...