01 Ağustos 2015 14:56

EMEP'ten hükümete: Silahları susturun, çözüm masasına oturun

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan AKP hükümetinin seçim sonrası kaybettiği iktidar gücünü erken seçimle yeniden tesis edebilmek için ülkenin dört bir yanını savaş alanına çevirdiğini belirterek hükümete "silahları susturun çözüm masasına oturun" çağrısı yaptı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan tarafından yapılan yazılı açıklamada “Hem Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu savaşı sürdürme iradesini her mikrofon başına geçtiğinde açıklıyor” denildi.

Sınır ötesi düzenlenen operasyonların esas olarak Kürt güçlerinin mevzilerini hedeflediğini, Federal Kürdistan sınırında bulunan köyler ve sivillerin yaşam alanları dâhil tüm bölgenin  bombalandığı belirtilen açıklamada “Bu operasyonlardan arda kalan fotoğraflardaki vahşet tüm insanlığın hafızasına yerleşti ve bu görüntüler açık bir savaş suçunun kanıtıdır. AKP hükümetinin savaşçı politikaları ve Cumhurbaşkanının hırsları yüzünden, asker, polis ve gerilla cenazeleri ile ülkenin dört bir yanında yoksul halkımızın evleri yangın yerine çevriliyor” dedi.

Gürkan, açıklamasında hükümete silahları susturun çağrısı yaptı. Gürkan şöyle dedi:  Bir an önce askeri ve siyasi operasyonlar durdurulsun. Öcalan üzerinde uygulanan tecrit kaldırılsın. Kürt sorununun çözümünde muhataplarla çözüm masasına oturulsun. Ortadoğu’da Cumhurbaşkanının rol yenileme hedefli savaşçı politikalarına son verilsin!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış için buluşmaya, barışı konuşmaya var mısın?

SONRAKİ HABER

AKP ve CHP'den koalisyon toplantısı açıklamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...