01 Ağustos 2015 14:02

68 kuşağı devrimcilerinden Recep Kar anıldı

Paylaş

68 kuşağı devrimci hareketinden gelen Emek Partisi (EMEP) Üyesi Recep Kar ölümünün 1. yıl dönümünde mezarı başında yoldaşları, arkadaşları ve ailesi tarafından anıldı. Emek Partisi tarafından Gaziantep Yeşilkent mezarlığında gerçekleştirilen anmada, Recep Kar’ın mücadelesinin işçi sınıfının mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.
Saygı duruşunun ardından Kar’ın mezarı başında konuşma yapan EMEP Antep İl Başkanı Mecit Bozkurt, Recep Kar’ın ömrünü işçi sınıfının iktidar mücadelesine adadığını söyledi. Kar’ın fiziki olarak aralarından ayrıldığını ancak fikir olarak halen yaşadığını belirten Bozkurt, “Bugün burada Recep Kar’ı anarken; fikirlerinin, mücadelesinin yaşadığını göstermek için buradayız. Ömrü bu ülkede hep mücadele içinde geçti. Tek bir gün normal geçmedi. Bu ülkede ölümler Recep Abinin ölümü gibi normal gerçekleşmiyor. Bu ülkede demokrasi, özgürlük mücadelesi veren insanlarımızın başka bir şekilde hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Daha bundan iki hafta önce Suruç’ta bir katliam gerçekleşti. 31 arkadaşımızı kaybettik. Onun arkasından devam etti ölümler ve halen de devam ediyor. Ölümlerimizin normal ölümler olabilmesi için demokrasi, özgürlük ve işçi sınıfının iktidar mücadelesini yürütenler olarak bizlerin daha çok mücadele etmesi gerekiyor” dedi. Hayatlarını kaybeden yoldaşlarından öğrendiklerini genç yoldaşlarına, işçilere öğrettiklerini dile getiren Bozkurt, bu sistem değiştirilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.
Bozkurt’tan sonra söz alan Kar’ın 68 kuşağından yoldaşı Gürsel Karaduman da Recep Kar ile bir anısını paylaşarak, Kar’la birlikte fakirlerin, ezilenlerin, emekçilerin ve emeğin mücadelesini verdiklerini söyledi.
Son olarak ise Kar’ın kızı Hazal Kar bir konuşma yaparak, babasının Nazım Hikmet’ten “Düşmana inat bir gün fazla yaşa” sözünü kendilerine çokça dile getirdiğini ve işçi sınıfından başka tutunulacak bir mücadelelerin olmadığını söylediğini belirtti. Konuşmalardan sonra Kar’ın mezarının başına çiçekler bırakıldı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Latin Amerika Parlamentosu, Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etti

SONRAKİ HABER

Gemlik yürüyüşüne polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...